Skip to content

Радник мера відчула на собі проблеми людей з особливими потребами (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У Дніпрі провели акцію підтримки людей з особливими потребами. 3 серпня хода під гаслом «Ми є. Побудьте з нами» пройшла від центральної площі Героїв Майдану до будівлі муніципалітету. Учасники акції – люди різного віку, що пересуваються на інвалідних візках та мають інші вади здоров’я. Серед них виявився і пес, який також рухався на допоміжних колесах.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Під стіни мерії до активістів вийшли радник міського голови Ірина Ванжа (Кульбашна) та інші представники міськради. Організатори акції кажуть: таким чином хочуть позбутися байдужості суспільства до людей з обмеженими фізичними можливостями. Зробити це вирішили за допомогою спеціального квесту. Звичайним людям запропонували сісти в інвалідні візки та виконати низку, здавалося б, звичайних справ – проїхатися у _MG_8731 _MG_8524 _MG_8561 _MG_8587 _MG_8615 _MG_8669 _MG_8636 _MG_8616громадському транспорті, придбати хліб або каву, підстригтися тощо.

«Треба, щоб людина відчула, як живеться тим, хто не може переступити через бордюр, перелізти через паркан чи щось інше. Ніякого примусу! Ми робимо це не для того, щоб тицьнути когось носом», – зазначила співорганізаторка акції «Ми є. Побудьте з нами» Марина Давидова.

Радник міського голови Ірина Ванжа не приховує: взяти участь у квесті не наважувалася до останнього. Причина тому – забобони. Та врешті, каже пані Ванжа, щирі усмішки учасників акції все ж переконали її. Виконавши завдання – придбати каву, – вона ділиться враженнями.

«Дуже важко! Бордюри – неабияка перепона: дуже боїшся впасти. Без підстраховки я, мабуть, не впоралася б. Добре, що в кафе, де я купувала каву, був спеціальний заїзд. Я раджу реалізовувати таку практику й іншим закладам. І, звісно, є велика проблема з припаркованими автівками», – наголосила Ірина Ванжа.

Радник мера впевнена: треба відчути себе на місці кожного мешканця Дніпра.

Зазначимо, що цьогоріч муніципалітет Дніпра на чолі з Борисом Філатовим вперше за довгий час почав працювати над тим, щоб місто стало доступним для всіх людей. Нині у Дніпрі нараховують близько 5 тис. людей з інвалідністю. Всі проблеми та незручності, з якими вони стикаються в повсякденному житті, планують врахувати у проекті міського голови Бориса Філатова та його радника Олександри Кутас – «Місто без меж». Також за рахунок міського бюджету люди з обмеженими фізичними можливостями отримують матеріальну допомогу і проходять оздоровлення. Загалом на програму соціального захисту мешканців Дніпра влада виділить у поточному році понад 40 млн грн.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: