Skip to content

Працівникам «Дніпрометробуду» нарешті погасять борги по зарплаті

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це журналістам повідомив заступник міського голови Дніпра Олександр Санжара.

_MG_8453

— Працівники «Дніпрометробуду» отримають зарплатню завдяки втручанню міської влади і укладеній мировій угоді, — повідомив він. — Підписана угода між КП «Дирекція будівництва метрополітену» і ПАТ «Дніпрометробуд» вирішує проблему, яка виникла не сьогодні і не вчора. Згідно з домовленістю, «Дирекція будівництва метрополітену» виплачує 10,5 млн грн – суму боргу із заробітної платні. Відповідне бюджетне фінансування депутати ухвалили на сесії міськради 27 липня. Тепер ПАТ «Дніпрометробуд» знімає всі питання щодо інших заборгованостей.

Олександр Санжара наголосив, що міська влада отримала цю проблему у спадок, і зробила все, аби її вирішити. Визначену в 10,5 млн грн суму боргів із заробітної платні передадуть на рахунки ПАТ «Дніпрометробуд».

Відомо, що держпідприємство «Дирекція будівництва метрополітену» належало до сфери керівництва облдержадміністрації. Та цього року воно перейшло в комунальну власність Дніпра. Ще одне підприємство – ПАТ «Дніпрометробуд» – було підрядником «Дирекції будівництва метрополітену» і останні роки виконувало відкачку води з шахт дніпровської підземки. 95% акцій ПАТ «Дніпрометробуду» є власністю держави – ними керує Фонд держмайна. Нестача фінансування призвела до того, що за останні місяці працівникам підприємства заборгували зарплату. І за оплату роботи з відкачки води з’явилася так звана віртуальна заборгованість у 32 млн грн.

— Акти не підписані через відсутність фінансування, — звернув увагу Олександр Санжара. — У нас є певні бюджетні обмеження: якщо в бюджеті не закладені гроші на погашення заборгованостей, то акти не підписуються. Тож і виходить, що точну суму боргу ніхто не знає, бо ж вона не підтверджена актами. Та щоб мати змогу виплатити зарплату працівникам «Дніпрометробуду», ми уклали мирову угоду, знизивши таким чином витрати комунального підприємства. І міський бюджет від такого кроку теж виграв.

Юлія Бабенко

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: