Український ягідний сезон сягнув аж Великої Британії

Український ягідний сезон сягнув аж Великої Британії. Доказ – опубліковане у соцмережі фото запакованої 25 липня української голубики на полиці британського супермаркету Tesco.13775961_n

Автор знімка дуже зрадів такому привіту з Батьківщини, але, за нашою давньою традицією, не забув підрахувати, у скільки ж обходиться жителям туманного Альбіону блакитна ягода з сонячної України. 2 фунти за 200 грамів, тобто 10 фунтів кілограм, або трішечки менше 330 гривень. На наших прилавках вона дешевше у два-три рази. І це, погодьтесь, добра новина. А новина ще краща – чорна смородина, чи не у 50 разів корисніша за голубику, до англійських супермаркетів з наших прилавків ще не потрапила. Тож їмо, морозимо та варимо варення, поки дешево! Ціни ж цього вівторка були такі…

Буряк 4, 4,50, 5 та 6, морква від 5, 6, 7 та 8, цибуля 5, 6, 7 та 8, біла 25, синя 60 та 80. Картопля 2,59, 3, 3,50, 4, 5 та 6. Білокачанна капуста подорожчала вдвічі лише на базарі – 4 за кіло. В магазині – 1,99, 2, 2,50 та 3, пекінська 10, цвітна 15. Кабачки 5 та 7, баклажани 7 та 8, солодкий перець 5, 8, 10, 12 та 14, часник 60. Огірки 10 та 12, помідори 6, 8, 10 – оранжеві, червоні та рожеві в залежності від калібру, 12 та 15 – найдорожчі «домашні». В магазинах ще й досі далеко за 20 та ближче до 30. Печериці 26, 28 та 32. Малосольні огірки та квашена капуста 28 та 30. Зелена цибуля 8 та 10 за кіло, петрушка, кінза, кріп від 3 гривень за пучок. Кукурудза – від 50 копійок до 1 та 1,50 за штучку.

Полуниця, малина та чорниця 40 та 45. Абрикоси 35, 45 та 55, сливи – 10 та 12. Персики та нектарини 22, 23, 24 та 25, чорна смородина 20, 22 та 24, голубика 130 та 160, добряче прим’ятий власною вагою «некондішен» – 30. Яблука від 10 до 14. Апельсини, мандарини та грейпфрути 15, 20 та 22. Банани 12, 15 та 25. Лимони 40 та 50. Кавуни – 4,50 та 5, дині – від 6 до 10 та 15 за кіло.

Білий цукор від 14,95. Борошно 7,65 за кіло. Гречка – від 32 з копійками за кіло. Рис круглий від 15,85, далі 17,89, довгий 18,35, пропарений 16,89, вівсянка 9,05, кукурудзяна та ячна від 6,85, перлова 6,95. Горох 11,55 за кіло. Манка від 7,30, пшоно від 8,05, пшенична від 6,45. Найдешевші макарони 10 за кіло, 59,75 – за п’ять. Макарони «дурум» (або екстра, клас А) від 11,65 за 400 грамів. Соняшникова олія від 29,60 за літр рафінованої до 35—36 за духмяну. Найдешевший хлібний батон 1,95 за 350 г.

Яловичина та свинина 65—68 з кістками, без кісток 80, 85, 90. Сало від 30 до 45 сире, просолене та копчене 85–90. Кури домашні 45–50 за кіло. Фабричні 31,90 курчата, більші 41,90 та 42,90. Яйця домашні 18 та 20, фабричні від 1,33 за штучку в магазині. На базарі 12,80, 13,50, 14,14,50 та 15. Домашня молочка: молоко 8 за літр, вершки 60, сметана 20, 26, 28, 30, 34 та 36. Сир 24, 26,28, 30, 32 та 34. Фабричний від 30 за кіло 9-відсоткового, фасоване молоко жирністю 2,5 відсотка 11,85 за 1 л, сметана від 27 за кіло. Масло вершкове від 38 за кіло нефасованого. Найдешевші «сирокопчені» ковбаси «Одеська», «Московська» та «Краківська» — 46.

Свіжа риба: бички 6, 6,50, 7,50 та 9, густера 15, карасі 10, 15 та 18, білан 25, 28, 32 та 35, окунь 15 та 16, пиленгас від 80, коропи 55 та 65, живі соми 55 та 65, товстолобик та сазан 65, судак 55, 65 та 75, раки 160.

Морожена риба: горбуша 125, скумбрія 68 та 70. Салака 30, кілька шпротна 25, 32 та 36, мойва 50. Оселедець 50 та 53, солоний від 53 до 80. Тюлька 25. Хокі 80, камбала азовська 38 та 68, камбала океанічна 75, красноглазка 54, кальмари 110, сайра 50, червоний карась 150. Кінгкліп 130, сайда 55, хек, мерлуза, минтай та простіпома 65—68, філе нототенії від 68, сьомга від 130 за шматочки та 280 за цілу, морський окунь 140, форель від 155.

Оксана ГРЕЧАНА

Поделиться:
Добавить комментарий
Войти с помощью: 

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также: