Skip to content

Правоохоронці затримали нелегальних «лісорубів» (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

лесУ Кривому Розі затримали так званих лісорубів, що нелегально вирубували дерева.

Про це повідомили в Головному управлінні нацполіції Дніпра.

лес2

28 липня близько першої години ночі до Саксаганського відділення поліції надійшло повідомлення про незаконну порубку дерев.

лес3

«Отримавши повідомлення про незаконну порубку дерев, співробітники Саксаганського відділення поліції одразу ж виїхали на місце події, — повідомив начальник Саксаганського відділення поліції Віталій Романов. — Провівши низку розшукових заходів, правоохоронці встановили особи правопорушників та з’ясували обставини скоєння злочину. На місці було виявлено і речові докази – бензопилу та стовбури розпиляних дерев, а також два вантажних автомобіля, на яких вони хотіли вивезти сировину».

 

Правоохоронці встановили, що переважна більшість зрубаних дерев – акації. Їх порушники вирубили близько 5 кубів. Сума завданих збитків встановлюється.

лес4

Група зловмисників складалася з 4-х чоловіків. Це місцеві мешканці від 22-х до 31-го років. Двоє з них, як з’ясувалося, за допомогою бензопили спилювали лісові насадження, а інші здійснювали перевезення незаконно вирубленого лісу.

лес6

Затримані на місці події зловмисники свої дії пояснили тим, що спилювали дерева та продавала за ціною 2500 гривень за один автомобіль, заповнений деревиною. Начебто, вони не знали, що в цій лісосмузі не можна спилювати дерева.

лес5

Слідчим відділом Саксаганського відділення поліції за даним фактом внесено відомості до ЄРДР за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3-х років.

лес7

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: