Skip to content

Артем Хмельников: Місто готове підвищити зарплатню медпрацівникам

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Бюджетна комісія підтримала ініціативу департаменту охорони здоров’я міськради щодо підвищення зарплат медпрацівникам первинної допомоги.
_MG_6546-как-смарт-объект-1

За словами голови комісії Артема Хмельникова, робоча група вже обговорила це питання та висловила свої рекомендації. Проголосувати за них депутати мають на найближчій сесії міськради.

«На сьогодні медицина в нашому місті перебуває в плачевному стані. Ми маємо ухвалювати рішення, які поліпшать ситуацію у медичній галузі», – вважає Артем Хмельников.
Як механізм фінансування виберуть, скоріш за все, преміювання. Наразі програма знаходиться на стадії обговорення. Проте зарплату медпрацівникам планують підвищити до 80%. У міськраді впевнені – збільшення оплати праці не лише зможе поліпшити життя тих медиків, що вже працюють, а й заохотить молодь обирати саме цю професію.
 Артем Хмельников також зазначив, що це не остання ініціатива, що спрямована на покращення умов праці медиків первинної допомоги. Адже мета міської влади – підвищити імідж цієї професії.
Нагадаємо, що завдяки міському голові Борису Філатову наприкінці червня медпрацівники Дніпра отримали по тисячі гривень премії до професійного свята. За останні роки це вперше, коли працівники первинної ланки медицини – лікарі, санітари та медсестри – отримали матеріальне заохочення саме з міського бюджету.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: