Skip to content

Модернізація маршрутної мережі та тролейбуси на акумуляторах

Людмила Гейко

Людмила Гейко

_mg_6098Про це говорили під час прямої телефонної лінії з директором департаменту транспорту та охорони навколишнього середовища міськради Ігорем Маковцевим.

Він зазначив, що у вересні планується проаналізувати увесь пасажиропотік, щоб зміни були якісними.

«Зараз, у літній період, таку роботу проводити недоцільно, а вже у вересні, коли люди повернуться з відпусток, почнеться навчальний рік, проведемо зазначений аналіз із залученням фахівців. Це потрібно для того, щоб якісно оптимізувати і покращити маршрутну мережу, оскільки та, що існує сьогодні, є достатньо недосконалою і дублює багато маршрутів електротранспор
ту», ­­­­­­– сказав Ігор Маковцев.

Він також повідомив, що наразі тривають тендерні процедури для закупівлі 10 нових тролейбусів, два з яких матимуть автономний хід, тобто, зможуть працювати на акумуляторах.

«Вирішено спершу придбати лише два тролейбуси з автономним ходом. Подивимося, як вони покажуть себе в експлуатації, особливо взимку, і вже вирішуватимемо доцільність їхнього придбання надалі. Загалом розвиток електротранспорту – наш пріоритет. Рухомий склад тролейбусів на 90% відпрацював свій термін, і його необхідно поступово оновлювати», – наголосив директор департаменту.

Ігор Маковцев також додав, що департамент планує провести конкурс на 11 автобусних маршрутів загального користування, які не були розіграні під час останнього конкурсу в 2015 році. Зараз перевізники на цих маршрутах працюють за тимчасовими угодами.

Інформацію щодо роботи автобусних маршрутів загального користування можна отримати в міському диспетчерському центрі за телефонами: 732-00-48 або 067-631-73-23._mg_6120

 

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: