Skip to content

Незаконне користування земельними ділянками та несплата 2,7 млн грн до бюджету(ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

зерноРозпорядженням Дніпропетровської обласної державної адміністрації були створені робочі групи для опрацювання та комплексного вирішення питань у сфері незаконного використання земель в рамках проведення операції «Урожай», повідомляє прес-служба Національної поліції України в Дніпропетровській області.

Працівники УЗЕ в Дніпропетровській області беруть активну участь у виявленні та документуванні злочинів пов’язаних із незаконним користуванням земельними ділянками. Так з моменту проведення операції «Урожай» викрито та зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 фактів самовільного захвату земель, задокументовано факт привласнення 250 тонн зерна, за яким особі було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

зерно2

З метою викриття фактів розкрадання шахрайства та зловживання посадовими особами елеваторів, співробітниками УЗЕ в Дніпропетровській області здійснюються перевірки місць зберігання сільськогосподарської продукції.

Крім цього управлінням захисту економіки в Дніпропетровській області задокументовано злочинну діяльність директора одного з аграрних підприємств, який з метою отримання позики під заставу сільськогосподарської продукції вніс неправдиві відомості до статистичної звітності про наявність в нього сівби соняшнику площею 618 га. В подальшому вказана особа, з використанням трьох комбайнів та шести вантажних автомобілів, здійснила незаконний збір врожаю соняшнику загальною вагою 1268 тонн, чим спричинила збиток іншому підприємству на суму понад 10 млн грн, при цьому привласнивши собі понад 8 млн грн.

Внаслідок шахрайських дій директора аграрного підприємства до бюджету не було сплачено податок на землю близько 2,7 млн грн.

За вказаним фактом 07.07.2016 відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.366 КК України та ч.2 ст.364-1 КК України. 15.07.2016 директорові аграрного підприємства повідомлено про підозру.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: