Skip to content

Землі, вартістю понад 1 млн грн вимагають повернути державі

Людмила Гейко

Людмила Гейко

За дорученням прокуратури Дніпропетровської області Нікопольська місцева прокуратура звернулась до суду з позовною заявою до фізичної особи про витребування на користь держави земельних ділянок, що незаконно були передані йому громадянами, які, в свою чергу, отримали їх з порушенням встановленого порядку набуття права власності.

images6.16-07-18-1468843946jpegВстановлено, що у 2012 році Апостолівською районною державною адміністрацією було прийнято розпорядження про надання у власність 40 громадянам земельних ділянок загальною площею 70 га та вартістю понад 1 млн грн для ведення сільського господарства. При цьому було залишено поза увагою, що на вказані землі наявний акт на право постійного користування, виданий у 90-х роках іншому суб’єкту господарювання. Наприкінці 2013 року вказані громадяни за договорами купівлі-продажу передали землі фізичній особі.

У подальшому зазначені розпорядження та державні акти про надання у власність громадянам землі рішенням суду було скасовано як незаконні.

У зв’язку з цим прокуратура вимагає від фізичної особи повернути земельні ділянки, які належать державі.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: