Skip to content

Вісім років позбавлення волі інформатору терористів (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Набув чинності вирок Амур-нижньодніпровського районного суду міста Дніпра щодо інформатора терористичної організації «ДНР» на прізвисько «Монах».

Про це повідомляє прес-центр СБУ. Співробітники спецслужби затримали зловмисника у січні 2015 року за місцем проживання. Під час обшуку правоохоронці вилучили ноутбук, засоби зв’язку з терористами та дві бойові гранати «Ф-1».

Слідчі СБ України встановили, що у квітні 2014 року 37-річний місцевий мешканець був завербований бойовиками «ДНР» через одну з російських соціальних мереж. За завданням кураторів він організував розгалужену мережу інформаторів серед інтернет-користувачів.  Вони систематично передавали дані  щодо кількісного складу та озброєння підрозділів Збройних сил України, маршрутів пересувань, розташування українських блокпостів та охорони підприємств оборонно-промислового комплексу на території Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Запорізької областей.

Інформатор також передавав до «штабу» терористів списки патріотично налаштованих громадян та волонтерів. Відомості він надсилав кураторам електронною поштою та мобільним зв’язком, використовуючи заходи конспірації.

Вироком суду зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Монах_2 Монах_1

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: