Skip to content

Водій маршрутки переплутав Нікополь із Кривим Рогом

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

1Вже майже три місяці Дніпропетровська ОДА контролює перевізників  на міжміських та приміських маршрутах за допомогою GPS-датчиків, встановлених в автобусах. Хто з транспортників дотримується правил, а хто порушує швидкісний режим та відхиляється від маршруту, визначили й цього тижня.

Про результати перевірки розповіли у відділі транспорту Дніпропетровської облдержадміністрації.
 
— Беззаперечним лідером серед порушників цього тижня виявилося підприємство «Автотранссервіс». Водій маршрутки № АЕ 5756 АА спробував себе у ролі професійного гонщика. Рухаючись за маршрутом Нікополь-П’ятихатки. Він розігнав автобус з пасажирами до 129 кілометрів на годину, — розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
 
Найбільше відхилився від встановленого маршруту також водій «Автотранссервісу». Замість того, щоб рухатись з Дніпра до Апостолового через Нікополь, маршрутка № 74702 АВ попрямувала через Кривий Ріг. На зворотному шляху водій таки зміг розібратися в мапі автодоріг та обрав вірний шлях.
 
«Безпека та якість пасажирських перевезень були й залишаються нашими пріоритетами. Ми не тільки щотижня визначаємо порушників серед транспортників завдяки системі супутникової навігації, а й перевіряємо перевізників під час роботи. Нещодавно відбулися чергові перевірки підприємств, які працюють на маршрутах з Дніпра до Кривого Рогу, Кіровського та Підгородного», — зазначив Валентин Резніченко.
 
У відділі транспорту ОДА визначають не тільки порушників, а й зразкові автопідприємства. Цього тижня кращими одразу в двох номінаціях «Управління транспортом без перевищення швидкості» та «Рух строго за маршрутом» стали ТОВ «ВКП «Мотодор», ПП «Одіум-Престиж», ФОП «Пушкарний», ТОВ «Автодрайв».
 
Дані про роботу пасажирського транспорту в області поступають й на громадську платформу Easyway. На сайті http://www.eway.in.ua/ua пасажири можуть дізнатися, коли під’їде необхідний автобус, скільки машин працює на лінії та чи довго чекати наступної маршрутки.
 
Довідка: У Дніпропетровській області понад 200 приміських та 240 міжміських маршрутів. На них працює більше 800 машин.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: