Skip to content

Консультаційний центр ДНУ – на допомогу абітурієнтам (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

ДНУ_1
Цього року для допомоги абітурієнтам в поданні електронних заяв на базі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара створено консультаційно-інформаційний центр, повідомляє сайт Міністерства освіти та науки України.

«Завдання наших працівників – технічних секретарів від факультетів, працівників приймальної комісії – допомогти, порадити, відповісти на запитання абітурієнтів, – коментує відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ, професор Олександр Хамініч. – Все інше вступники виконують самостійно.»

ДНУ_2Професор зазначив, що абітурієнтам надається можливість працювати на комп’ютері: створити свій «кабінет» і подавати заяви у ті чи інші ВНЗ за їх вибором.

«Наш консультаційний центр оснащений сучасними комп’ютерами, швидкісним Інтернетом. Біля кожного комп’ютера роздрукована детальна інструкція для того, щоб абітурієнти покроково могли правильно подали заяву до того чи іншого ВНЗ. До речі, ми не обмежуємо подання заяв лише нашим університетом – всі можливості стосовно подання заяв у будь-який ВНЗ вони можуть реалізувати у нашому консультаційному центрі. Біля комп’ютерів встановлені сканери. По мережі передається відсканований додаток до атестату до комп’ютера, за яким працює абітурієнт. Згідно з умовами прийому, абітурієнти повинні прикріплювати додатки до атестатів до заяв і надсилати до системи електронного вступу».

Консультаційний пункт буде діяти протягом всього часу подання заяв – до 18:00 27 липня. Як відзначають співробітники центру, протягом першого дня вступу за їхньою допомогою звернулося близько 50 осіб. Працівник консультаційного центру Анастасія відзначила:

«Перший день був важким, тому що багато абітурієнтів подавали електронні заяви в перший день і вдома, і в консультаційних центрах при ВНЗ, тож система була перевантажена. Як свідчить практика, абітурієнти все ще не дуже довіряють електронному вступу, хоча система працює не перший рік, часто бояться щось не те натиснути при поданні електронної заяви. Тож наші працівники консультують, допомагають, контролюють реєстрацію на кожному етапі, адже багато абітурієнтів потребують кваліфікованої консультації».

Так, наприклад, Сергій та Антон з Бузівки Магдалинівського району Дніпропетровщини приїхали до консультаційного центру ДНУ, тому що не мають вдома Інтернету. Вони планують подавати заяви на спеціальності фізико-технічного факультету. Катерина з Енергодару Запорізької області відзначила:

«При подачі заяв, я прагнула, перш за все, попередньо познайомитися з університетом. Хоча я давно вирішила вступати до ДНУ на психолога.»

.Дівчина не була впевнена, що сама розбереться з усіма нюансами електронної подачі заяви, тож допомога консультантів дуже допомогла їй. Абітурієнтка Діана з Криничанського району Дніпропетровщини приїхала подавати заяви на економічні спеціальності і відзначила, що вдома й не збиралася спробувати подавати заяви самостійно, для впевненості планувала це зробити за підтримки фахівців.

Співробітники приймальної комісії рекомендують приїжджати абітурієнтам протягом всього періоду подання заяв, а не лише в перші дні вступної кампанії, також радять приходити у другій половині дня, коли менші черги.

Також приймальна комісія ДНУ здійснює прийом документів від вступників пільгових категорій, які, згідно з Правилами прийому до ВНЗ України, мають подавати документи особисто. Співробітники університету консультують, завіряють копії, перевіряють наявність і відповідність оформлення всіх документів, щоб молоді люди цих категорій могли скористатися пільгами, передбаченими законодавством України.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: