Skip to content

200 лічильників газу з 2 тисяч 58 запланованих вже встановлено

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Про це під час прямої телефонної лінії повідомив фахівець зі зв’язків із громадськістю та пресою ПАТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін.

IMG_7127Він пояснив, що на сьогодні «Дніпрогазом», згідно доручення НКРЕКП на виконання Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», ведеться активна робота по установці загальнобудинкових  вузлів обліку газу.

В  першу чергу їх ставлять  у багатоповерхових будинках. Там  споживачі використовують блакитне паливо лише для приготування їжі. Зазначений Закон передбачає, що з 1 січня 2018 року споживання газу можливе лише при умові його приладового обліку.

«На сьогодні по місту встановлено понад 200 загальнобудинкових лічильників із 2 тисяч 58 запланованих на цей рік. Фінансуються такі роботи за кошти газорозподільного підприємства, тобто «Дніпрогазу», які закладені у тарифі на розподіл (транспортування) газу. Завдяки реалізації такої програми, кожен мешканець багатоповерхівки зможе платити за фактичний об’єкт спожитого газу.  Спожиті об’єми блакитного палива визначаються за показниками будинкового лічильника, з яких виключаються сумарні показники встановлених раніше квартирних лічильників газу. Отримана різниця розподіляється між споживачами, які не мають квартирних лічильників, пропорційно кількості осіб, зареєстрованих у квартирі», — зазначив Микита Лучкін.

За його словами, у випадку відмови споживачів від установки загальнобудинкового лічильника газу розрахунки  за спожите блакитне паливо згідно з вимогами Кодексу газорозподільних систем виконуватимуться по двічі більшим нормам.

«Більш того, за зазначеним вище Законом у випадку відмови установки загальнобудинкового вузла обліку оператор газорозподільної системи має право з 1 січня 2018 року взагалі припинити газопостачання такому будинку», — додав фахівець ПАТ «Дніпрогаз».

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: