Skip to content

Від 7 до 9 років тюрми за теракт у воєнкоматі

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Вироком Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська трьох громадян визнано винними у вчиненні терористичного акту на території військкомату (ч. 1, 2 ст.28, ч.2 ст.258 КК України), а також у незаконному зберіганні вибухових речовин (ч.1 ст.263 КК України).

военкоматУ вересні 2015 року група з трьох радикально налаштованих чоловіків здійснила теракт на території військкомату АНД району м. Дніпра.

Терористами виявилися 30-річний безробітний з Дніпра і два сільских мешканці  — 27-річний колишній старшина одного з відділів міліції і його батько Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області,  чоловіки не сприймали державну владу в Україні та підтримували злочинні наміри терористичних організації «ДНР» та «ЛНР». За попередньою змовою в нічний час доби вони здійснили терористичний акт – підрив спорядженої бойової гранати РГД-5 на території військкомату Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпра.

Правоохоронними органами встановлено, що за півроку  до здійснення вказаного терористичного акту зловмисники незаконно придбали та зберігали вибухові речовини.

У судовому засідання чоловіки свою вину визнали частково.

Державне обвинувачення у кримінальному провадженні підтримувалось прокуратурою Дніпропетровської області.

Суд призначив двом чоловікам покарання у вигляді 9 років позбавлення волі, а 27-річному молодику – 7 років позбавлення волі.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: