Skip to content

Пришкільні табори Дніпра працюватимуть і в третю зміну

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це повідомила заступник начальника відділу дошкільної освіти та охорони дитинства управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради  Наталія Сєрікова.

DSCF3754

— Цього року відпочинку дітей приділили особливу увагу, — зазначила вона. – Під час першої зміни, яку ми урочисто відкривали 1 червня, працювало 129 таборів, де оздоровилися 9 тисяч дніпровських дітей. Друга зміна  налічує 28 таборів, у яких відпочивають понад 1,5 тисячі хлопчиків та дівчаток. У третю зміну табори функціонуватимуть у Новокодацькому, Самарському та Чечелівському районах для 155 діток. Пришкільні табори відкривалися і працюють з урахуванням потреб. Основна ж вікова група  школярів — початкова школа, 1-4 класи.

Наталія Сєрікова наголошує, що обов’язковою складовою оздоровчо-виховного процесу в закладах відпочинку –  є національно-патріотичне виховання. Виховна робота з дітьми під час роботи таборів відпочинку направлена на  розвиток духовності, національної свідомості та патріотизму, відродження національних традицій, обрядів, звичаїв та популяризацію європейських демократичних цінностей.

На базі навчальних закладів створено умови для ефективного функціонування таборів з денним перебуванням дітей, дотримання в них належного догляду за дітьми, режиму харчування, денного відпочинку, прогулянок. Максимально залучені вихованці пристосованих таборів до відвідування музеїв, театрів, участі в екскурсіях,  до занять у гуртках, масових заходах. Використовуються сучасні форми роботи з учасниками літнього відпочинку за різноманітними напрямами позашкільної освіти. А кількість залучених дітей до роботи групах з вивчення іноземних мов збільшився у порівнянні з 2015 роком в 2 рази.

— Волонтери з Мексики (ЗНЗ№142), Туреччини ЗНЗ(№15), Сполучених Штатів Америки (ЗНЗ№12) працювали у таборах разом із вчителями англійської мови, які пройшли попередню підготовку на тренінгах, організованих громадською організацією GoGlobal спільно з Посольством Сполучених Штатів Америки, — звертає увагу Наталія Сєрікова. — Волонтери надавали  допомогу вчителям у проведенні різноманітних навчальних та розважальних заходів для дітей, ігрових та спортивних занять, і, звичайно, мовної практики. Спілкуючись між собою під час веселих ігор та цікавих екскурсій, виконуючи різноманітні завдання, беручі участь у захоплюючих квестах, діти навчилися висловлювати свої думки англійською мовою, дізналися про культуру цих країн. Учні, вчителі та волонтери стали справжніми друзями, а літній табір перетворив три тижні із життя дітей на яскраву подію літного відпочинку.

Юлія Бабенко, фото автора.

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: