Skip to content

Депутати ухвалили важливу медичну програму с бюджетом 47 мільйонів

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

imageПід час одинадцятої чергової сесії міськради Дніпра 13 липня депутати підтримали комплексну цільову програму «Здоров’я населення».

Ініціатива розрахована на п’ять років. Програма унікальна тим, що за дорученням очільника Дніпра Бориса Філатова її розробляли виключно профільні фахівці – провідні міські працівники первинної ланки медицини. Цьогоріч на реалізацію цільової ініціативи в бюджеті закладено понад 47 млн грн.

«У мене велика лікарська практика, та вперше на моїй пам’яті міський голова сам звернувся до медиків із пропозицією розробити програму. «Здоров’я населення» – це не ініціативи чиновників. Це сукупність наших лікарських настанов і вимог. Бо лише знаючи проблемні питання зсередини, можна напрацювати план їхнього вирішення й покращити якість обслуговування пацієнтів», – зазначила головний лікар міського центру первинної медико-санітарної допомоги № 3 Ольга Ральченко.

За її словами, у медичній спільноті Дніпра програму називають справжньою революцією в сфері первинної медицини.

Комплексна програма «Здоров’я населення» допоможе вирішити проблему дефіциту кадрів та підняти престиж професії. З цією метою мерія може укладати угоди з профільними вишами країни про підготовку фахівців медичної галузі. Молоді лікарі зможуть постійно удосконалювати свої навички. Очікується, що медичні заклади міста нарешті зможуть перейти на електронний формат заповнення документів пацієнтам.

Крім того, один з пунктів програми – вирішення питання забезпечення житлом молодих лікарів і систематична підтримка найкращих працівників первинної ланки медицини.
Також завдяки програмі мешканці Дніпра зможуть краще дбати про своє здоров’я. Особливо – пільгові категорії населення, яким інколи бракує коштів на найнеобхідніше. Планується, що вартість цілої низки лікарських засобів і процедур відшкодовуватиметься городянам.

Особливу увагу в програмі приділили й здоров’ю населення, яке працює. Обстеження працівників хочуть зробити обов’язковим і плановим. Те саме стосується й запобігання раку молочної залози: безкоштовне проходження мамографії для пільговиків і часткове відшкодування вартості процедури для інших.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: