Skip to content

У Дніпрі ліквідували промислове виробництво метамфетаміну (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

наркотЗлочинну групу, причетну до виготовлення і розповсюдження наркотиків, психотропів та викрадення і розукомплектування транспортних засобів викрили цими днями працівники Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності, повідомив начальник зазначеного підрозділу Сергій Дереза.

Під час обшуку, проведеного спільно зі спецпідрозділом швидкого реагування, на складі, який винаймали правопорушники, виявлено законспіровану лабораторію з виробництва метамфетаміну. Прохід до неї був замаскований під металеву шафу.

наркот2

У лабораторії поліцейськими вилучено колби різного об’єму, заповнені рідким метамфетаміном, загальним обсягом чотири літри, готовий до вживання «порох», п’ять кілограмів червоного фосфору, чотири кілограми кристалічного йоду, різноманітне лабораторне обладнання, за допомогою якого виготовлявся метамфетамін.

Крім цього у підпільних наркохіміків-механіків вилучено автомобілі у розібраному стані та автівки без документів, а також такі, що не відповідають реєстраційним документам.

Потужності нарколабораторії вражають. За оперативною інформацією щотижня виходило близько кілограму готової продукції, приблизно на мільйон гривень за цінами «чорного» ринку.

наркот3

Канали постачання лабораторії були налагоджені до Нікополя, Марганця,Орджонікідзе, Кривого Рогу та у Донецькій і Луганськуій областях.

Загальна сума вилучених наркотиків і прекурсорів за цінами «чорного» ринку може складати близько чотирьохсот тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за низкою статей Кримінального кодексу України, відповідно до яких нарколаборантам може загрожувати позбавлення волі на термін до дванадцяти років із конфіскацією майна, додав Сергій Дереза.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: