Skip to content

Стічні води без сморіду і канатна дорога як міський транспорт (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Міський голова Дніпра Борис Філатов під час робочої поїздки до Франції ознайомився з роботою найбільшого заводу з очищення та обробки стічних вод – SUEZ, розташованого в Парижі.

Головний принцип компанії SUEZ – система стоків не повинна дратувати мешканців. Завдяки сучасним технологіям, на заводі немає жодних характерних запахів: фільтрат висушують на порошок, а  потім продають цементному заводу як паливо.
Щодня SUEZ очищує від 300 до 400 кубічних метрів стоків. Максимальний обсяг обробки за необхідності може сягати 1,2 тис кубічних метрів.

Мер Дніпра Борис Філатов назвав французьку систему вищим пілотажем.
Для досягнення таких результатів у Дніпрі слід провести комплексну реконструкцію місцевих комунікацій, наголосив очільник міста. Наразі в Дніпрі є три станції, загальною потужністю 300 кубічних метрів.

«Французька компанія готова допомагати нам. Це структура, яка зацікавлена реалізовувати проекти під ключ», – повідомив Борис Філатов.

Крім того, міський голова Дніпра обговорив з представниками інжинірингово-кнсалтингової компанії EGIS перспективи співпраці у сфері розвитку міської транспортної інфраструктури та парковок. Зокрема, йшлося про можливості впровадження канатних доріг як міського транспорту. Такий досвід Борис Філатов
вивчав і під час свого робочого візиту до Берліна. Нині міські канатні дороги – популярна тенденція в багатьох країнах.

Своєю чергою французькі партнери порадили представникам Дніпра взяти участь у спеціалізованій виставці MIPIM, яка відбувається в Каннах, щоб розширити міжнародні контакти для розвитку бізнес-проектів.париж2

париж1 париж3париж15 париж6

 

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: