Skip to content

У пришкільних таборах дніпропетровські діти розмовляють англійською

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

І це, за словами начальника відділу дошкільної освіти та охорони дитинства департаменту гуманітарної політики міськради Наталії Сєрікової, не єдина родзинка нинішнього відпочинку юних дніпрян.

Наталия Сєрикова

— У першу зміну по місту працювало 129 пришкільних таборів, де відпочило близько 9 тисяч дітей, — повідомила вона. — У другій зміні, що триває зараз, працює 28 таборів, які відвідують 1,5 тисячі дітей. Для них для організовано не лише змістовне дозвілля  у вигляді тематичних заходів, гуртків, відвідування музеїв, театрів, а й понад 200 мовних груп. Завдяки цьому дітлахи мають змогу вивчати і спілкуватися англійською мовою. І роблять це з задоволенням.

Три школи міста, а саме №12,15 та 142 вибороли право з 25 областей України брати участь у міжнародному проекті «GoGlobalcamps». Це проект нового формату дитячих пришкільних таборів з поглибленим вивченням англійської мови, який підтримано однойменною громадською організацією разом з Посольством США в Україні та Міністерством освіти та науки України. Під час першої зміни у таборах зазначених шкіл волонтери з Мексики, Туреччини та США разом із вчителями тренували у дітей навички усного мовлення.

Наталія Сєрікова звернула особливу увагу на те, що вперше цього року половину витрат за харчування дітей у пришкільних таборах взяв на себе бюджет.

Юлія Бабенко, фото автора.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: