Skip to content

В ТЦ «Пасаж» відкрилася виставка картин, написаних у зоні АТО

Марианна Стец

Марианна Стец

З 5 по 10 липня на першому поверсі торговельного комплексу «Пасаж» (пр. Д. Яворницького, 50) відкрилася виставка робіт білоруських та українських художників під назвою «Білоруси з Україною в серці».

В експозиції будуть представлені творчі роботи митців (понад 40 живописних полотен) Білоруської спілки художників: Генадзя Драздова, Алеся Суша, Алеся Циркунова, Алеся Пушкіна, Андруся Такіндана та українського художника Тараса Носара. Вони працювали над картинами в зоні АТО в листопаді 2015 року поблизу Донецького аеропорту, сіл Піски, Волноваха, Новогродівка і на власні очі бачили дійсність жахливої війни. Це портрети, пейзажі, сюжетні картини, герої яких — звичайні бійці добровольчих батальйонів.

Виставка доповнена інсталяцією, яка створена з речей, знайдених у зруйнованій будівлі середньої школи селища Піски Донецької області.

Натхненні героїчною боротьбою українських воїнів-захисників та своїх співвітчизників з тактичної групи «Білорусь» у складі Українського добровольчого корпусу, митці художнього об’єднання «Пагоня» разом з українським художником Тарасом Носарем приїхали в зону проведення АТО та працювали на передовій у бойових умовах – у касках, бронежилетах, ховаючись від обстрілів у бліндажах, стійко переносячи тяготи військового життя.

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: