Skip to content

В армію призвали ще 1800 чоловіків

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Такі цифри, підводячи підсумки весняного призову в Дніпропетровській області, назвав заступник військового комісара обласного військового комісаріату підполковник Сергій Полуциган.

Він зазначив, що 800 з них будуть проходити службу безпосередньо в Збройних силах України, близько 400 направлені до Державної прикордонної служби,  580 чоловіків проходитимуть службу в Національній гвардії України, а 20 – в Державній спеціальній службі транспорту.

— Всі призовники направляться до учбових підрозділів для того, щоб пройти первинну військову підготовку і лише після цього будуть розподілені між військовими частинами Збройних сил та інших військових формувань, — сказав він. — Комплектування військових частин відбувається за екстериторіальним принципом, таким чином більшість наших земляків будуть проходити службу в інших областях України.

Сергій Полуциган запевнив, що кожному військовослужбовцю, якого призвали, виплачувалася матеріальна допомога від держави — 2 900 гривень, за кожним  з них зберігається офіційне місце роботи та середньомісячна заробітна плата на весь період військової служби.

План по призову виконано на 100%. Призивали чоловіків віком від 20 до 27 років. 1800 призовників  з Дніпропетровщини – найбільша кількість серед областей України. За нами за чисельністю йде Харківська область — 1080 чоловік.

— Рішення щодо проведення та термінів осіннього призову ще не прийнято, — сказав представник облвійськомату. — Очікуємо, що це буде жовтень-листопад, як завжди. Пізніше постановою Кабміну буде визначена чисельність та дата початку. В серпні розпочнеться робота по попередньому комплектуванню, підготовки до осіннього призову.

Ольга Кардаш.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: