Skip to content

Полк «Дніпро-1» опинився у центрі скандалу

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Сьогодні, 6 липня, департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у взаємодії з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та підрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у Києві та Київській області, управлінням внутрішньої безпеки Національної поліції України у Києві, Державною прикордонною службою України провели спецоперацію на базі полку «Дніпра-1».

У результаті, за інформацією прес-служби ГПУ, виявлена рекордна кількість незаконної зброї та боєприпасів, які викрадені та вивезені із зони проведення АТО як вже списане майно. Наразі вживається комплекс передбачених законом заходів з метою подальшого вилучення зброї та боєприпасів, а також встановлення осіб, причетних до організації незаконного їх зберігання.

У свою чергу у прес-службі полку «Дніпро-1» так прокоментували сьогоднішні події.

«6 липня представники Генеральної прокуратури почали ганебні слідчі дії та обшук на військовій базі бойового полку особливого призначення «Дніпро-1», що несе службу у зоні АТО. Використовуючи втемну «Альфу» СБУ, слідчі ГПУ захопили офіційну зброярню та КПП полку, своїми діями ледь не спровокувавши збройну сутичку між бойовими офіцерами «Дніпра-1» та представниками «Альфи»… Офіційною причиною обшуку стала справа 2014 року. На сайті Генеральної прокуратури вже з’явилися фото нібито вилученої нелегальної зброї, які є неправдивими і були зроблені незаконно слідчим економічного відділу ГПУ безпосередньо в офіційній зброярні полку».

У прес-службі «Дніпра-1» запевняють, що вся зброя надана Головним Управлінням Національної поліції України і знаходиться на балансі полку офіційно.

Після закінчення слідчих дій полк звернеться до Генеральної прокуратури щодо кримінального провадження відносно осіб, які використали привід проведення обшуку та опублікували у ЗМІ неправдиві фотографії.

«Полк «Дніпро-1» вважає, що слідчі економічного відділу ГПУ не мають жодної компетенції для того, щоб коментувати, вести та здійснювати слідчі дії, пов’язані з військовими підрозділами, а сама акція спланована з метою дискредитації т. в. о. командира полку Олександра Рашевського та самого полку, який захищає цілісність України в АТО від самого початку», — підкреслили у прес-службі полку.

Анна Павлова, фото з сайту ГПУ.

боеприпасы_6 боеприпасы_5 боеприпасы_4 боеприпасы_3 боеприпасы_2 боеприпасы_1

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: