Skip to content

На нові тролейбуси выділили 44 млн грн

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Трамвай в Виннице

Борис Філатов розповів, як вінницькі фахівці допоможуть реформувати електротранспортну галузь Дніпра.

У Дніпрі реалізують комплексний підхід до відновлення електротранспорту, заявив міський голова Борис Філатов в ефірі програми «Грані» на 34 каналі. За словами мера, місто має можливості оновити рухомий склад тролейбусного та трамвайного парків, а от подорожчання проїзду поки очікувати не варто.Филатов

На думку Бориса Філатова, перш за все необхідно визначити пасажиропотік. Уже з 1 вересня цим займатимуться фахівці Вінницького технологічного університету, які мають досвід у цій сфері.

Наступним кроком має стати запровадження нового менеджменту: планується, що в транспортному департаменті та профільних комунальних підприємствах міськради працюватимуть фахівці з Вінниці.

«Щоб не везти варягів з далеких «закордонів», запросили фахівців з Вінниці. Це наші люди, які вже мають секрет успіху реформ», – пояснив Борис Філатов.

На початку вересня також розпочнуть ревізію наявних тролейбусів і трамваїв, яка триватиме близько місяця. За її результатами будуть видані необхідні рекомендації. Очільник Дніпра впевнений – при бюджеті в 9,2 млрд грн у міста є можливість оновлювати рухомий склад.

«Уже до нового року ми розумітимемо, скільки чого потрібно загалом. Скажу так: у міському бюджеті передбачено 44 млн грн на закупівлю поки 10 тролейбусів. Далі будемо дивитися. Можливо, за підсумками півріччя ми зробимо перерахунок в бюджеті і виділимо значно більшу суму для купівлі рухомого складу», – повідомив Борис Філатов.

Він також наголосив, що говорити про підняття вартості проїзду в електротранспорті поки не варто. Нині Дніпро – єдиний обласний центр України, де міський бюджет покриває фактично половину собівартості проїзду.

«За нинішньої ситуації люди рахують кожну копійку. Ми просто шукатимемо внутрішні джерела фінансування», – впевнений мер.

Трамвай в Виннице
Трамвай в Виннице

Борис Філатов підкреслив, що в Дніпрі муніципальний електротранспорт свідомо знищували. Натомість ринок монополізували приватні перевізники. Проста статистика: в Дніпрі проживає близько мільйона людей, а міські трамваї й тролейбуси щомісяця перевозить лише 112 тис пасажирів.

Міський голова також підкреслив, що електротранспорт повинен стати, так би мовити, модним. Необхідно відійти від стереотипу, що тролейбуси і трамваї – це засіб для пересування незаможних соціальних груп.

Категория: ЖКХ

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: