Skip to content

Зброя, здавайся!

Людмила Гейко

Людмила Гейко

З 1-го по 31 липня на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї. Національна поліція України ініціювала даний захід з метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки та спеціальних засобів з незаконного обігу.

Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються у них незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Для отримання більш детальної інформації просимо звертатися до територіальних органів Головного управління НП в Дніпропетровській області або дільничних офіцерів поліції в місцях вашого проживання чи тимчасового перебування.

Пам’ятайте, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які, на жаль, почастішали і трапляються як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми.

Довідка.

gans

За період місячника добровільної здачі зброї,боєприпасів та вибухових матеріалів який проходив з 1-го по 31 березня 2016 року до підрозділів Національної поліції у Дніпропетровській області населенням добровільно здано 322 одиниці вогнепальної зброї , 207 одиниць спеціальних засобів. Крім того громадянами здано 391 шт. різних боєприпасів до вогнепальної зброї, 9 мін, 10 снарядів, 40 гранат і 33 запали. З початку проведення місячника від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів (відповідно до статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України) фактично звільнено 17 громадян, які добровільно здали зброю та боєприпаси до органів Національної поліції області.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: