Skip to content

В ДСНС України відбулось засідання оперативного штабу з протидії пожежам

Людмила Гейко

Людмила Гейко

25 червня відбулось засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо протидії загрозам, пожежам і надзвичайним ситуаціям у природних екосистемах України. 

Засідання пройшло під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.  В ньому взяли участь Микола Чечоткін, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

З боку Дніпропетровської області у конференції взяли участь перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олег Кужман, начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач, начальник Управління цивільного захисту обласної адміністрації Сергій Коваленко. Також, були запрошені представники Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства, співробітники поліції та агропромислового комплексу.

Засідання проводилось з метою визначення готовності відповідних служб до запобігання виникнення пожеж від аномальної спеки.

Під час конференції Микола Чечоткін зазначив, що у літній період, під час аномальної спеки в природних екосистемах підвищується ризик виникнення пожеж. Гасіння таких займань потребує значного залучення сил та засобів Служби «101», тому для їх профілактики та швидкого реагування відпрацьовані схеми взаємодії відповідальних служб: представників лісового господарства, органів влади, правоохоронців, пожежних, військовослужбовців, представників громадськості.

Запобіжні заходи та моніторинг в межах всього регіону вживатимуть рятувальники, до спільних рейдових груп яких входять співробітники ДСНС, волонтери, поліція, представники лісхозів та ЗМІ, повідомляє джерело.

DSC_0115 DSC_0116

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: