Skip to content

ЦВК зареєструвала на вибори до Верховної Ради у Дніпрі 61 кандидата

Юлия Мухина

Юлия Мухина

днепрНа проміжних виборах до Верховної ради України на 27-му виборчому окрузі у Дніпрі ЦВК зареєструвала кандидатами 61 особу, 16 з них, тобто приблизно чверть, є однофамільцями, повідомила Центральна виборча комісія на своєму сайті.

При цьому прізвища трьох найрейтинговіших кандидатів мають 12 осіб.

За даними з сайту ЦВК, зокрема, в останній день реєстрації по округу № 27 було зареєстровано кандидатами ще три самовисуванки Оксани Томчук (на додачу до Оксани Томчук, адвоката, висуванки партії «Укроп», зареєстрованої раніше), дві Тетяни Ричкови та Валентина Ричкова (на додачу до самовисуванки, волонтерки й радниці міністра оборони Тетяни Ричкової, зареєстрованої раніше).

Також серед зареєстрованих кандидатів є чотири людини з прізвищем Краснов, причому троє з них ще й тезки на ім’я Загід, четвертий – В’ячеслав.

Окрім того, ЦВК зареєструвала двох кандидатів із прізвищем Горб та двох із прізвищем Момот, останні двоє тезки – Олександри.

Також із-поміж зареєстрованих ЦВК кандидатів на окрузі є тезки відомих у Дніпрі людей: житель Кіровограда Євген Удод – тезка колишнього голови Дніпропетровської облради Євгена Удода – та житель Кіровограда Ігор Циркін – тезка колишнього народного депутата України з Дніпропетровщини Ігоря Циркіна.

Раніше експерти називали Загіда Краснова (дніпровського бізнесмена, керівника партії «Громадська сила»), самовисуванку Тетяну Ричкову (волонтерку, радницю міністра оборони) та висуванку «Укропу» Оксану Томчук головними суперниками на виборах по 27-му округу.

У штабах кандидатів реєстрацію однофамільців називають «засиллям клонів» та «передвиборчою технологією», спрямованою на розпорошення голосів виборців.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

Округ № 27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року.

Джерело: www.radiosvoboda.org

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: