Skip to content

Понад 1,8 млн грн шкоди державі спричинила організована злочинна група

Юлия Мухина

Юлия Мухина

 

грошы1
У Дніпрі судитимуть членів організованої злочинної групи, які за допомогою фінансових махінацій спричинили державі понад 1,8 млн. грн. шкоди. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно організованої групи у складі чотирьох осіб, на рахунку яких налічується створення понад сотні фіктивних підприємств, підроблення документів та їх використання, що своїми протиправними діями сприяли в ухиленні від сплати податків (ч.3 ст.28 ч.2 ст.205, ч.3 ст.28 ч.3 ст.358, ч.3 ст.28 ч.4 ст.358, ч.5 ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.212 КК України).

Встановлено, що організатори групи разом з виконавцями, керуючись мотивами незаконного збагачення, у період з січня 2013 року по лютий 2015 років за допомогою зареєстрованих на підставних осіб 102 фіктивних підприємств підроблювали та використовували завідомо неправдиві офіційні документи щодо уявної господарської діяльності цих підприємств, таким чином прикриваючи незаконну діяльність з конвертації 97 млн грн безготівкових коштів у готівку.

Злочинні дії обвинувачених дали змогу реально діючим підприємствам-контрагентами завищувати податковий кредит у звітних періодах, не сплачуючи до бюджету податок на додану вартість, сума якого склала більш ніж 1,8 млн грн.

 

 

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: