Skip to content

За півроку понад десять тисяч громадян звернулись до обласної прокуратури

Юлия Мухина

Юлия Мухина

облпркуратура

Понад десять з половиною тисяч громадян звернулось до органів прокуратури Дніпропетровщини протягом 2016 року. Більше половини усіх направлених звернень (5,6 тисяч) надійшло до апарату прокуратури області, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Понад чотири тисячі звернень, або кожне четверте, направлено за належністю до інших відомств. Чотири з половиною тисячі звернень, надісланих до органів прокуратури, стосувалися питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях. Кожне третє з них надійшло від учасників кримінальних проваджень, а кожне друге стосувалося оскарження дій та рішень слідчих Національної поліції України. Також органами прокуратури забезпечується право громадян на представництво їхніх інтересів в судах, окрема увага приділяється захисту прав дітей.

Від початку року майже п’ять тисяч громадян прийнято прокурорами під час особистого прийому. Крім цього, з початку року органами прокуратури Дніпропетровської області розглянуто 132 запити на інформацію у порядку доступу до публічної інформації. Нагадуємо, що громадяни можуть звертатися до прокуратури за допомогою засобів телефонного та електронного зв’язку.

Так, електронні звернення приймаються прокуратурою Дніпропетровської області на адресу електронної пошти [email protected], а усні звернення – за телефоном (056) 718-14-55 у робочий час щодня, крім вихідних. Для отримання запитів у порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» продовжує діяти електронна адреса [email protected] та телефон (056) 745-46-59.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: