Skip to content

«Нерест» завершено. Вилучено човни, сітки, рибу, раків і затримано браконьєрів

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Про результати операції на прес-конференції у Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області розповів старший інспектор відділення поліції в річковому порту «Амур-Гавань» Дніпропетровського ВП Дмитро Чорнодуб.

Операція «Нерест» тривала на Дніпропетровщині з 1 квітня по 10 червня, на території Каховського водосховища – до 18 червня.

Перед початком операції було заплановано ряд профілактичних заходів, направлених на боротьбу з браконьєрством в р. Дніпро та притоках. Заходи були організовані та проведені спільно з представниками громадських організацій, Українським товариством мисливців і рибалок, рибною та екологічною інспекцією.

За підсумками операції «Нерест» на Дніпропетровщині було виявлено та зафіксовано 184 факти порушення правил рибальства, за якими складено 158 адміністративних протоколів за статтями 85 та 88 КУпАП України.

Також в період проведення операції було відкрито 9 кримінальних проваджень за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), більша частина яких була надіслана до суду з обвинувальними актами. У правопорушників вилучено 42 знаряддя незаконного вилову рибу, у тому числі човни, сітки та інше. Також вилучено 638 кг свіжовиловленої риби та 23 кг раків.

Поліцейський висловив слова вдячності громадянам, які неодноразово повідомляли на лінію «102» про браконьєрів, які ловили рибу в період заборони.

PM976image001PM481image003 PM335image002

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: