Skip to content

Дніпровський центр допомоги АТО-шникам привітав Міністр оборони України

Юлия Мухина

Юлия Мухина

атошники

Перший в Україні Центр допомоги бійцям АТО та їхнім родинам при Дніпропетровській ОДА відзначає річницю роботи. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.  Привітати з першим Днем народження Центр допомоги приїхали очільники філій центру з 22 районів області.

Лист зі словами подяки надіслав Міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак.

«Рік тому, коли перші демобілізовані почали повертатися додому, з’ясувалося, що суспільство не готове їх приймати. У бійців одразу виникало безліч проблем та питань, на які ще не було відповідей. Тоді говорили «синдром АТО», однак ніхто не розумів, що це. У цей час за підтримки голови ОДА Валентина Резніченка було створено наш Центр. Майже одразу за аналогією такі Центри допомоги почали створювати у районах. У деяких Центрах працюють самі бійці АТО. У цьому і є особливість – бійці можуть спілкуватися, отримувати поради від рівних – таких самих Героїв», — розповіла координатор центру допомоги бійцям АТО при Дніпропетровській ОДА Наталія Шуліка.

 

На сьогодні такі Центри допомоги бійцям АТО працюють в усіх 22 районах Дніпропетровщини. Досвід Дніпропетровщини перейняла вся Україна. За рік зроблено немало – більше 1000 бійців пройшли лікування та реабілітацію на Дніпропетровщині і за кордоном. Близько 2-х тисяч вояків та їхніх близьких звернулися на «гарячу лінію» психологічної допомоги, поспілкувалися з психологами. Понад півтори тисячі дітей захисників побували в санаторіях Дніпропетровщини та за кордоном. 167 демобілізованих закінчили курси англійської, 109 – програмування. За рік створили єдину в Україні бібліотеку для воїнів, провели музичний фестиваль «Пісні, народжені в АТО», відкрили перший в країні Музей АТО з вуличною експозицією. Міністр оборони країни відзначив роботу Центру на найвищому рівні.

«Низький уклін вам за вашу таку необхідну роботу», — йдеться у привітанні Степана Полторака.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: