Skip to content

Опій більш ніж на 7 мільйонів гривень

Юлия Мухина

Юлия Мухина

 

малясНаркотичну плантацію опійного маку викрили цими вихідними поліцейські Дніпропетровщини, повідомляє npu.gov.ua, посилаючись на Сьоме управління Департаменту протидії наркозлочинності. На своїй присадибній ділянці колишній засуджений висадив п’ятдесят одну тисячу рослин опійного маку, який мав намір переробити на готову сировину та продати серед наркозалежних.

За оперативною інформацією, наркоторговець планував розвинути канали постачання наркотиків і за межі Дніпропетровської області.

Спільно зі слідчим управлінням Головного управління НП в Дніпропетровській області у наркофермера було проведено обшук, у результаті чого вилучено п’ятдесят одну тисячу рослин опійного макублизько сотні рослин коноплі, 40 кілограмів висушеної макової соломи і готову наркосировину – 3 кілограми свіжоприготованого концентрату з макової соломи, так званого «малясу», і два літри опію ацетильованого.

«Об’єм «ширки», виробленої з цього концентрату та сорока кілограмів висушеної макової соломи склав би понад 70 літрів, а його ціна на чорному ринку могла сягнути більше семи мільйонів двохсот тисяч гривень. До цього варто додати і два літри вже готового опію ацетильованого, також вилученого у наркофабриканта,» — сказав начальник сьомого територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Сергій Дереза.

Вилучені нарковмісні речовини направлено на експертизу.

«Тепер, відповідно до статей 307 та 310 Кримінального кодексу України, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років», — додав Сергій Дереза.

 

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: