Skip to content

Прокурор Дніпропетровщини відвідав Дніпропетровську установу виконання покарань №4

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Прокурор Дніпропетровської області Віктор Матвійчук разом з працівниками прокуратури здійснив перевірку Дніпропетровської установи виконання покарань №4  управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області.

1Насамперед, прокурорів турбували питання додержання конституційних прав громадян, які там утримуються, у тому числі їх матеріально-побутове та медико-санітарного забезпечення. Віктор Матвійчук разом з підлеглими оглянув гуртожиток відділення господарчого обслуговування та Храм Моісея Мурина, відвідали корпусні відділення, де утримуються ув’язнені неповнолітні та жінки, зокрема з дітьми, ознайомились з кабінетами слідчих та кімнатами для проведення судових засідань в режимі відео конференцій, перевірили умови утримання ув’язнених в карцері та засуджених до довічного позбавлення волі, що очікують вступу вироку в законну силу.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, під час відвідування до прокурора області звернулося вісім ув’язнених. Більшість з них цікавилися питаннями умовно-дострокового звільнення, також люди скаржилися на неправомірні дії співробітників поліції.

Оскільки під час проведення перевірки були встановлені випадки безпідставного залишення у слідчому ізоляторі засуджених до позбавлення волі осіб для роботи з господарського обслуговування, прокурором області внесено вказівку керівництву пенітенціарної служби області з вимогою усунення вказаних порушень.

проверка

 

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: