Skip to content

Операція «Мак-2016» у дії

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Дереза СергейЗа 7 днів підготовчого періоду проведення оперативно профілактичної операції «Мак» поліцейські 7-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції виявили та вилучили понад 3 тисячі кущів нарковмісних рослин. Про це 9 червня під час прес-конференції повідомив начальник 7-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Сергій Дереза.

» За перший тиждень оперативно — профілактичної операції під умовною назвою » Мак — 2016″ співробітниками нашого підрозділу на території Дніпропетровської та Запорізької областе й було виявлено та вилучено понад три тисячі нарковмісних рослин, переважно конопель. Зокрема у Васильківському районі Дніпропетровської області місцевий мешканець виростив більше тисячі трьохсот рослин коноплі. Крім того, у нього вдома вилучено півтора кілограма підготованої до вживання марихуани, а також набої до автоматичної зброї, «- розповів Сергій Дереза.

Окрім цього було ліквідовано посів коноплі у смт Софіївка біля Кривого Рогу. Наркофермер висадив на своїй присадибній ділянці понад п’ятдесят рослин. А от мешканець Павлограду вирощував для збуту понад 500 кущів коноплі, які шостого червня виявили та ліквідували поліцейські.

За словами начальника 7-го територіального управління за аналізом минулих років на Дніпропетровщині найчастіше виявляють нарковмісні речовини у Васильківському, Царичанському, Павлоградському, Магдалинівському та Софіївському районах. В Запорізькій області цим славиться вся приморська зона.

» На сьогодні ми вирішуємо питання щодо можливості задіяння для виявлення посівів таких рослин з повітря за допомогою безпілотників. Адже часто так звані «фермери» ховають посіви заборонених рослин серед полів соняшників, кукурудзи тощо,» — додав Сергій Дереза.

Операція спрямована на виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення їх витоку в незаконний обіг. Відповідно до наказу Національної поліції України вона триватиму з 23 травня по 29 вересня 2016 року.

У поліції нагадують, що за незаконні дії пов’язані з посівом та вирощуванням нарковмісних рослин чинним законодавством передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: