Skip to content

Працівники УЗЕ затримали у Миколаєві криворізького депутата

Людмила Гейко

Людмила Гейко

29 травня 2016 року оперативники УЗЕ у м. Миколаєві затримали посадовця та доставили його до суду. Депутату загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Співробітники Управління захисту економіки Національної поліції в Дніпропетровській області викрили 43-річного керівника товариства у злочинних схемах привласнення бюджетних коштів.

Так, правоохоронці встановили, що у 2015 році посадові особи товариства здійснили розкрадання бюджетних коштів на суму майже 300 тисяч гривень.

За матеріалами УЗЕ слідчим відділом Криворізького відділу поліції відкрито кримінальні провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службового підроблення) Кримінального кодексу України.

Працівники УЗЕ з’ясували, що у 2015 році 43-річний посадовець уклав з відділом освіти виконкому однієї з районних рад договори на проведення поточних ремонтів покрівлі ряду навчальних закладів (школи, дитсадки).

В результаті чоловік підписав фіктивні акти виконаних робіт, на підставі яких товариство отримало на свій рахунок майже 300 тисяч гривень бюджетних коштів.

Крім того, директор товариства являється депутатом однієї з районних у м. Кривий Ріг рад.

У рамках кримінального провадження працівниками УЗЕ були проведені санкціоновані обшуки за місцезнаходженням офісу товариства, місцем мешкання та реєстрації посадовця та у його автомобілі. В результаті процесуальний дій правоохоронці вилучили 5 одиниць комп’ютерної техніки, бухгалтерську документацію, а також майже 250 тисяч гривень.

В середині травня поточного року слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

29.05.2016 року оперативники затримали підозрюваного в м. Миколаєві та наступного дня доставили останнього до районного суду м. Кривий Ріг.

Рішенням суду посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 2 мільйони гривень.

 

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: