Skip to content

126 тисяч українців можуть втратити субсидії

Inna Vnukova

Inna Vnukova

126 тисяч українців можуть втратити субсидії через покупки у понад 50 тисяч гривень, які не були засвідчені в документах.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Роман Качур в кінці травня: «На сьогоднішній день за програмою субсидій ми надали рекомендації обласним адміністраціям щодо 126 тисяч одержувачів, які за формальними ознаками не мають права отримувати субсидії. Це 189 мільйонів гривень на місяць».

За словами посадовця, Мінфін і держадміністрації разом співпрацюють для виведення на чисту воду тих, хто «не має права» отримувати субсидію:

«Для цього була певна логіка, було багато дискусій щодо впровадження цього процесу, багато політичних ризиків, тому система призначення субсидій була повністю ліберальною, були зняті практично всі обмеження, які спочатку встановили». Тож саме зараз усі управління соцзахисту Дніпропетровської області перевіряють списки громадян, які надіслав Мінфін до виконання.

Але, як повідомила начальник відділу пільг та субсидій департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдежрадміністрації Олександра Давидовськаdavudovskaya_alexandra, на сьогодні правомірність призначення субсидії підтверджено вже у 99% відсотків тих громадян, що вказані у листі Мінфіну: «Мінфін перевіряє виплату субсидій та усіх інших видів соціальної допомоги по всій Україні з використанням інформації з нотаріальної бази та бази державної фіскальної служби.

Але субсидія 2015-го року призначалась на підставі доходів за 2014 рік. Покупка ж могла відбутися, приміром, у листопаді 2015 року, і ніяк не могла вплинути на нарахування вже призначеної субсидії. Лише з приводу такої купівлі або продажу до списків Мінфіну потрапили близько 44 тисяч жителів Дніпропетровської області. Ще дуже багато людей потрапили до списку Мінфіна через те, що отримали житло у спадок або воно їм було подаровано. Але це також не враховується в доходи згідно із Положенням про призначення субсидій. Так, зараз наші управління соцзахисту усе перевіряють, але на сьогоднішній день мені досі не відомий жоден випадок неправомірного призначення субсидії».

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: