Skip to content

Дитяче свято в мальовничій Хорватії з українським колоритом (Фото)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

До Дня захисту дітей юні мешканці Дніпропетровська, які відпочивають в Хорватії, на узбережжі Адріатичного моря, одягнуть вишивані сорочки і представлять святкову програму, складену з віршів українських поетів. Про це повідомляють в прес-службі Дніпровської міської ради.

12Тиждень тому сорок п’ять дітей бійців АТО поїхали на відпочинок до міста Оміш завдяки міському голові Борисові Філатову і почесному консулу Хорватії в Україні Івіці Пірічу.

Перші дні відпочинку видалися дуже насиченими. Маленькі дніпропетровці встановлюють власні футбольні рекорди у товариських матчах з хорватськими друзями. Також для дітей проводять численні екскурсії старовинним містом Оміш. У щоденній програмі малих відпочивальників – цікаві квести, ігри і, звісно, купання в теплому морі.

«Дуже круто. Я люблю плавати. І гратися. Думала, буде складно знайти спільну мову з тутешніми дітьми, та ми добре потоваришували. Щоб вони могли завжди знайти наш будиночок, ми вивісили на нього українські прапори», – ділиться враженнями дев’ятирічна учасниця подорожі Даша.

Головна мета поїздки – відпочинок і оздоровлення дітей українських захисників – бійців АТО. Серед юних туристів – діти від 7 до 14 років. Більшість з них раніше ніколи не були закордоном. Завдяки очільнику Дніпропетровська Борису Філатову, який знайшов благодійників, що профінансували оформлення документів, ці діти змогли зустріти літо в місті Оміш.

«Для них усе нове й цікаве: від страв хорватської кухні до краєвидів. Це ніби дивовижні пригоди, в яких діти хоч ненадовго забувають, що війна в рідній країні забрала їхніх батьків», – сказала радник Дніпропетровського міського голови Одарка Біла.

11 13

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: