Skip to content

Литовці відвідали лікарню, де врятовано 2000 життів поранених героїв(ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Дві години тривав візит до лікарні Мечникова литовської делегації на чолі з Головою Сейму Литовської Республіки пані Лоретою Граужінєнє. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Юрій Скребець. 

Сергій Риженко розповів гостям про 2000 врятованих життів поранених героїв, про 25 місяців, які провела лікарня на війні.

Він зауважив, що завдяки активній роботі Почесного Консула Литви Віталія Півняка, допомога литовських друзів триває вже два роки. Десятки поранених відправлені на реабілітацію до литовських клінік, лікарня Мечникова отримала реанімобіль, обладнання, інструментарій, медикаменти. Стосунки міцніють, сьогодні постає питання відкриття реабілітаціонного центру за участю литовських фахівців з Університету Вітаутаса Великого (ректор цього закладу, професор Юозас Аугутіс — сьогодні також серед наших почесних гостей).

Спілкування з волонтерами, тяжкими пораненими у відділенні політравми, з лікарями та сестрами… Один з бійців виявився ровесником старшого сина пані Лорети.

«Все це треба побачити на власні очі, щоб зрозуміти: справжня трагедія, коли гинуть та залишаються інвалідами молоді хлопці. Литовські люди особливо гостро сприймають вашу біду. Ми добре знаємо, що таке війна за свободу.» — сказала на прощання спікер Сейму Литви.

Фото зі сторінки Ю.Скребця на Фейсбук.

5 6 1 2 3 4

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: