Skip to content

Дніпропетровськ і Асоціацію Східноєвропейського партнерства та інвестицій поєднає тісна співпраця

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Відповідний меморандум про це підписали міський голова Борис Філатов і президент Асоціації Юріюс Радзявічюс.

 

— Сьогоднішню зустріч з такою поважною делегацією від Литовської Республіки складно переоцінити, — зазначив Борис Альбертович. – Бо меморандум дасть можливість залучити інвестиції, це створення сприятливих умов для взаємодії між підприємствами Дніпропетровська та Литви. Щиро дякую нашим закордонним гостям за візит до нашого прекрасного міста. Ми готові приймати інвестиції, ми відкриті до співпраці і готові надавати нашим діловим партнерам максимальне сприяння. В Європі та світі наша країна, напевне, не має кращих друзів ніж Литва і, можливо, Польща. Ми це надзвичайно цінуємо. В свою чергу зробили все можливе, щоб провести в себе Дні Литви на найвищому рівні.

IMG_6272Дні Литви і Дніпропетровську триватимуть з 28 та 29 травня. Це буде перша масштабна презентація Литви в місті на Дніпрі. У програмі – знайомство з культурою, ремеслами та кухнею Литви. Серед високих гостей очікують спікера Литовського парламенту, якого в аеропорту Борис Філатов зустріне особисто.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс зазначив, що з нашим містом у них склалися такі теплі стосунки, подякував за підтримку в організації свята.

Що ж до подальшої співпраці, то перспектива дійсно велика. Зокрема, мова йшла про поглиблення взаємодії в економічній, медичний і культурній сферах, а також підтримку взаємодії між вищими навчальними закладами України та Литви. Литовська Республіка також готова продовжувати допомагати в лікуванні та реабілітації поранених бійців АТО. За останні два роки країна дала другий шанс на життя понад сотні українських захисників.

— Від Дніпропетровська хочемо бачити більше бізнес-проектів, — зазначив Марюс Януконіс. — Європейські партнери готові допомогти Дніпропетровську у вдосконаленні інфраструктури, поліпшенні екології та транспорту. Наш досвід може допомогти у вирішенні одного з найболючіших питань – переробці сміття. Одним словом, за справу!

IMG_6260

Ольга Кардаш.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: