Skip to content

Чому не платять зарплату метробудівцям Дніпропетровська?

Людмила Гейко

Людмила Гейко

У міській раді Дніпропетровська прокоментували ситуацію із зарплатними боргами перед метробудівцями

_mg_1482-editПричиною заборгованостей із зарплат у ПАТ «Дніпрометробуд» є фінансові труднощі підприємства, а не борги міста за виконані ним підрядні роботи. Про це заявив заступник Дніпропетровського міського голови Олександр Санжара, коментуючи інформацію про те, що працівники «Дніпрометробуду» вимагатимуть погашення зарплатних боргів у розмірі 6,5 млн грн на мітингу в п’ятницю.

«Це публічне акціонерне товариство, в якому 95% акцій володіє держава, а ще 5% були продані китайським інвесторам. У цього підприємства величезні заборгованості перед ДТЕК, пенсійним фондом, податковою, банками. Їм весь час складно платити зарплату, тому що вони утримують великий штат людей і в них величезні заборгованості», – повідомив Олександр Санжара.

За інформацією заступника міського голови, станом на 2014 рік підприємство мало заборгованість у розмірі близько 35 млн грн.

Олександр Санжара наголосив, що місто в особі комунального підприємства «Дирекція будівметроництва метрополітену» за підписаними актами про виконані роботи має заборгованість перед ПАТ «Дніпрометробуд» у розмірі 2-3 млн грн. «Заборгованість із зарплати – 6,5 млн грн. Навіть якщо місто заплатить за тими актами, які вже підписані, питань зарплати це не вирішить. Більше того , ці гроші повинні будуть йти на погашення тих заборгованостей, які вже має ПАТ», – пояснив він.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: