Skip to content

У міськраді презентували художню раду

Людмила Гейко

Людмила Гейко

До нового консультативно-дорадчого органу увійшло 12 осіб. Це театрали, музиканти, мистецтвознавці, архітектори, журналісти. Основна філософія художньої ради  – мінімум чиновників, реальний авторитет у культурному середовищі міста, формування не за регаліями, а за бажанням дійсно змінити ситуацію з культурою на краще. Головне завдання ради – всіляко сприяти реалізації програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця».

худсовет1

Презентуючи новий орган, міський голова Борис Філатов зазначив, що художня рада повинна виносити на розгляд мера насамперед пропозиції щодо підтримки творчих, культурологічних напрямів. «Думаю, щодо цього буде немало дискусій. Моє особисте прохання до художньої ради – працювати не лише з лідерами громадської думки, а й з «умами», з неординарними особистостями, які мають багато цікавих ідей і готові за підтримки міської влади втілювати їх в життя. Зрозуміло, що ми фінансово підтримуватимемо різні творчі проекти. Разом з тим ми повинні працювати більш глобально: створити для нашого міста нову самоідентифікацію, розробити нову філософію – місто, зосереджене на майбутньому, а не на минулому», – сказав мер.

Борис Філатов звернув увагу членів міської ради на необхідність розвитку напрямів, цікавих для мешканців та гостей міста, наприклад, туризму. Він також запевнив, що ідеї, проекти, які художня рада вирішить затвердити, обов’язково будуть підтримані міською владою.

«Коли переходимо до практики, потрібне фінансування. Можна генерувати безліч цікавих ідей, але їх потрібно втілювати. Тому сподіваюся, що художня рада не просто збиратиметься, дискутуватиме, а й прийматиме конкретні рішення», – додав міський голова.

На своєму першому засіданні члени художньої ради обрали голову. Ним став депутат міськради, художній керівник «Дніпропетровського міського театру КВН ДГУК» Григорій Гельфер. Його заступником обрано директора «9 каналу» Ольгу Владимирову. Секретарем художньої ради при міському голові став начальник управління культури та мистецтв міськради Євген Хорошилов.

Під час засідання члени ради з-поміж іншого обговорили можливості відродження у місті «Фестивалю на Дніпрі» в рамках Дня міста, фестивалю авторської пісні ім. Олександра Галича тощо.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: