Skip to content

Поліцейський квест для Дніпровських школярів

Людмила Гейко

Людмила Гейко

В минулу п’ятницю, 20 травня, напередодні літніх шкільних канікул ГУНП в Дніпропетровській області спільно з громадською організацією «Яскрава країна» організували для школярів захоплюючу гру-квест «Дружна родина – міцна єдина країна». Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Дніпропетровській області.

PM246image002У заході взяли участь учні 5-6-х класів восьми дніпровських шкіл, які мають творчі та спортивні здібності, люблять своє місто, хочуть познайомитися з роботою різних поліцейських служб.

PM366image003Під час квесту діти вчилися спілкуватися з поліцейськими, бачити в них друзів та захисників, які завжди допоможуть порадою і навчать, як правильно поводитися у небезпечних ситуаціях.

PM375image010У грі взяли участь команди з кожного району міста, на чолі кожної команди був лідер – поліцейський. Протягом гри кожен загін відвідав 8 конкурсних станцій, де потрібно було виконати спортивні й творчі завдання.

PM410image012Кожна команда повинна була виконати завдання у тирі, де учасники змагалися у влучності та швидкості. Також школярі мали можливість продемонструвати свої знання визначних місць Дніпра, історії рідного міста, вулиць та пам’яток архітектури. На дитячій залізниці на учасників змагань чекав поліцейський з кінологічного центру разом зі службовою собакою.

PM513image005Разом вони шукали умовні вибухонебезпечні предмети. Після цього до гри долучалися співробітники вибухотехнічної служби, які розповіли дітям правила поведінки при виявленні підозрілих предметів. Для цього серед різних об’єктів діти повинні були визначити ті, які можуть становити небезпеку. Спортивна естафета випробовувала дітей на швидкість, силу та спритність.

PM540image008Під час наступного етапу змагань діти виступили в ролі водіїв на картингу. За кермом потрібно було не просто їхати, а й дотримуватися правил дорожнього руху.

PM644image001Далі представники медичної служби показали дітям, як правильно надавати першу медичну допомогу.

PM754image007Наприкінці на великій намальованій таблиці учасники квесту написали які, на їх думку, якості повинен мати ідеальний поліцейський.

PM898image009Щоб пройти всі станції, дітям потрібно було бути ерудованими, обізнаними, кмітливими і разом з поліцейськими приймати правильні колективні рішення.

В ході змагань перемогу здобула команда середньої школи № 143.PM864image011

Після захоплюючих перегонів школярі та поліцейські взяли участь у танцювальному флешмобі. Кожен учасник змагань отримав порцію смачного морозива та проїхався на дитячій залізниці.PM935image006

 

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: