Skip to content

Через тиждень починаються канікули. Подбай про безпеку дітей.

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Протягом цього року унаслідок незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами загинула дитина, ще 11 неповнолітніх отримали травми.

Задля упередження і недопущення випадків травмування та загибелі серед мирного населення, у тому числі і дітей, правоохоронці проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед неповнолітніх та їх батьків. Поліцейські дали кілька порад, які допоможуть зберегти життя і здоров’я підлітків.

PM826image002

У результаті бойових дій на Сході України в незаконному обігу опинилася велика кількість зброї та боєприпасів. Почастішали випадки травмування і загибелі людей, зокрема дітей, унаслідок незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

Так, у Полтавській області внаслідок вибуху гранати загинув 20-річний чоловік. Тяжкі поранення отримали семеро дітей.

 

 

У Запорізькій області 18-річний хлопець витягнув кільце та кинув гранату у під’їзді житлового будинку. В результаті він та четверо неповнолітніх отримали ушкодження. Гранату потерпілий знайшов у батька, який був демобілізований із зони проведення АТО.

 

 

У Дніпропетровській області на території домогосподарства двоє дорослих та 16-річний школяр, син одного з потерпілих, намагалися розібрати реактивну протитанкову гранату, яка вибухнула. У результаті вибуху всі троє загинули.

Правоохоронці зазначають, що після  проведеної профілактичної роботи з дітьми в навчальних закладах щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів почастішали випадки, коли неповнолітні  інформують поліцію  про виявлення зброї, боєприпасів, у тому числі часів другої світової війни.

Так, в Миколаївській області 17-річний хлопець повідомив про виявлений на пустирі в покинутій будівлі РПГ-22.  В  Київській області старшокласник  знайшов в полі протитанкову гранату та викликав правоохоронців.

PM598image001

Працівники поліції  звертаються до батьків неповнолітніх з проханням  подбати про безпеку своїх дітей та роз’яснити їм, як поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Виділіть декілька хвилин на розмову з дітьми. Пам’ятайте: ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди, потрібно дати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Інформуємо, що при виявленні вибухового пристрою або підозрілої речі необхідно негайно повідомити про знахідку представників поліції та аварійно-рятувальних служб за номерами 101,  102.

При цьому, категорично забороняється:

-торкатися предмета і пересувати його;

-користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

-заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

-здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання.

Виконання цих правил допоможе врятувати  життя і здоров’я дитини!

Департамент комунікації Національної поліції України

(за інформацією Департаменту превентивної діяльності НПУ)

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: