Skip to content

У Дніпрі продемонстрували приклад вирішення проблем із заборгованістю за електроенергію

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Міський голова Дніпра Борис Філатов і директор з дистрибуції та збуту електроенергії ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Ігор Маслов підписали меморандум, який дозволить збалансувати інтереси споживачів та постачальника в питанні оплати за електроенергію. В рамках меморандуму міська влада гарантує сприяння в погашенні боргів. Натомість компанія-постачальник припиняє відключення гуртожитків, лікарень, вузлів водоканалу та інших комунальних підприємств від енергопостачання. Це питання десятиліттями навіть не намагалися врегулювати, зазначив мер Дніпра.

_MG_4687

«Я щиро сподіваюся, що сьогодні ми знайшли баланс інтересів. Я сподіваюся, що після підписання цього меморандуму в нас не буде проблем, пов’язаних з відключенням закладів бюджетної сфери і з енергопостачанням», – сказав Борис Філатов.

Очільник Дніпра назвав досягнуті домовленості важливим кроком у підтримці життєзабезпечення та інфраструктури міста. На його думку, в нових економічних реаліях міська влада повинна знаходити спільну мову з компаніями-монополістами.

Директор з дистрибуції та збуту електроенергії ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Ігор Маслов зазначив, що завдяки системній роботі з заступниками міського голови компромісне рішення вдалося знайти у найкоротші терміни.

«Цей меморандум – позитивний крок. Він допоможе компанії збалансуватися. Рішення знайдене, і мерія тут виступає гарантом. Ми впевнені, що до кінця року розрахунки будуть забезпечені на 100% за поточне споживання, а також очікуємо не менше 70 млн з погашення боргів попередніх періодів», – сказав Ігор Маслов.

Він також сподівається, що цей приклад підхоплять керівники інших міст.

Борис Філатов підкреслив, що підписанню документа передували тривалі переговори, у процесі яких були напрацьовані формули погашення заборгованостей за минулий період, що обчислюються колосальними сумами.

_MG_4660

Погашення боргів, які, за інформацією секретаря міськради В’ячеслава Мішалова, перевищують 200 млн грн, відбуватиметься протягом кількох років. Цьогоріч буде надано два транші – 35 і 32 млн грн.

Загалом у міськраді визначили два основні вектори роботи – не нарощувати кредиторську заборгованість і почати погашення старих боргів.

Крім того, в мерії закликали дніпрян більш відповідально ставитися до оплати комунальних послуг.

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: