Skip to content

Зелена планета: 165 гектарів землі засадили деревами на Дніпропетровщині

Людмила Гейко

Людмила Гейко

117 гектарів нових лісів зявилися на Дніпропетровщині цьогоріч. Ще на 48 гектарах відновили лісові насадження. З таким результатом в області завершили висадку дерев, заплановану на весну. Восени роботи продовжать. Про це повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

лесЦьогоріч 7 лісових господарств розширили свої угіддя. А у 6 існуючих лісах нові саджанці замінили старі або зрублені дерева.

Спеціалісти обрали для висадки та висівання сосни, акації, дуби та горіхи.

«Клімат Дніпропетровщини найкраще підходить для росту саме цих рослин. Під час вибору певних видів врахували й те, які саме дерева вже ростуть у лісі», — зазначили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

На Дніпропетровщині ліси оновлюють кожного року. Переважно, цим займаються працівники лісових господарств. Крім того, до проведення робіт залучають дітей та молодь. У 2016-му в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» взяли участь понад тисячу школярів та студентів з усієї області. Гуртом засадили 21 гектар землі, зробили близько 200 шпаківень, очистили 5 джерел.

Всього на території Дніпропетровщини знаходяться 9 лісгоспів та 1 заповідник. Їх загальна площа складає 116,5 тис. гектарів

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: