Skip to content

Майже 10 мільйонів гривень заощадили лікарні Дніпропетровщини завдяки Prozorro

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Усі лікарні обласного підпорядкування перейшли на Prozorro. Вони провели у цій електронній системі вже майже 2 тисячі закупівель та заощадили близько 10 мільйонів гривень, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
 

Лікарні закупили медикаменти, продукти харчування та паливно-мастильні матеріали на майже 57 мільйонів гривень. У середньому на кожному з торгів змагалося 3-4 претендента. Загалом, завдяки ProZorro, заощадили близько 10 мільйонів гривень.

reznichenko«Система ProZorro – сучасний інструмент для всіх, хто прагне працювати чесно. Вона виключає корупційну складову та економить кошти. Лікарні Дніпропетровщини у цьому вже переконалися. Заощаджені гроші підуть на додаткові закупівлі необхідного медичного приладдя», – сказав очільник регіону Валентин Резніченко.

 
 Найбільше закупівель провели наркологічний диспансер, лікарня ім. Мечникова, кардіоцентр, перинатальний центр, Гейківська психоневрологічна лікарня, дитяча лікарня, госпіталь для інвалідів та ветеранів, а також нікопольський тубдиспансер.
 
Загалом у системі  ProZorro працюють всі 63 медзаклади, підпорядковані обласному департаменту охорони здоров’я.

Дніпропетровська ОДА однією з перших в країні перейшла на електронні закупівлі у серпні 2015 року. Зараз у системі Prozorro працюють всі підрозділи ОДА та підпорядковані їй структури. В регіоні також організована система моніторингу електронних закупівель, щоб все проходило прозоро та за правилами. Завдяки цьому Дніпропетровська ОДА номер два в країні по успішно завершеним лотам. За цим якісним показником регіон випередив навіть Міністерство транспорту та інфраструктури України.

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: