Skip to content

Майстриня Петриківського розпису запрошує на виставку у Дніпропетровську

Марианна Стец

Марианна Стец

Ludmyla LukyanenkoУ художньому музеї працює експозиція робіт члена Національного союзу художників України Лук’яненко Людмили Михайлівни «Петриківський розпис – веселкова дорога мого життя».

На ній можна побачити 30 станкових декоративних панно. Петриківський розпис здавна відображував поетичний світ фантазій, духовну єдність людини з природою. У зображеннях птахів та рослин Людмила Лук’яненко вміло поєднала теплі і холодні кольори. В кожну роботу майстриня вклала свою щиру любов до рідної землі та українських традицій.

Людмила Михайлівна з 2003 року є постійною учасницею обласних та Всеукраїнських художніх виставок, що проводяться Міністерством культури і туризму, а також Національною спілкою художників України, в Києві, Чернігові, Луцьку, Миколаєві, Одесі, Тернополі, Дніпропетровську. У 2012 році була нагороджена дипломом Книги рекордів України за участь у створенні найбільшого в світі (довжиною 12000 і шириною 80 см) орнаментального розпису на бетонному паркані в центрі селища Петриківка. У 2013 році брала участь у створенні орнаментального розпису найбільшого дерев’яного виробу — п’ятиметрової ложки в Києві, що також було занесено в Книгу рекордів України.

Виставка працюватиме по 15 травня у художньому музеї.

Маріанна Стець

Лук_яненко_03_resized

Категория: Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: