Skip to content

Цього року Дніпропетровськ витратить 30 мільйонів на бібліотеки

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Фонд дніпропетровських бібліотек для дітей налічує 700 тисяч екземплярів. Таким бібліотечним скарбом може похвалитися далеко не кожний обласний центр. Щорічно ж дніпропетровські бібліотеки систематично відвідують 43 тисячі юних читачів. І ця цифра зростає з удосконаленням послуг, які можуть безкоштовно отримати тут наші діти.


Зокрема, як зазначив начальник управління культури і мистецтва міської ради Евген Хорошилов, це стосується й комп’ютерних навиків та технологій.

DSCF3526
— Якщо сьогодні із 20 бібліотек Дніпропетровської міської централізованої системи бібліотек для дітей такі комп’ютерні центри мають три бібліотеки, найближчим часом їх має з’явитися ще п’ять. Таку мету ми поставили перед собою разом з бібліотекарями. Звичайно, юних читачів чекають й інші цікаві проекти та конкурси. Цього року у міському бюджеті на функціонування бібліотек закладено 30 мільйонів гривень. І хоча це досить скромні цифри, враховуючи матеріальні потреби бібліотечних закладів, вони свідчать про те, що в такий непростий час місцева влада піклується про збереження та розвиток бібліотечної системи міста. А досвіду і бажання працювати нашим бібліотекарям не позичати, тож як справжні ентузіасти й фахівці свою любов до професії вони доводять справами, новими проектами, конкурсами. І я запрошую юних городян долучатися до них активніше.

DSCF3534
Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: