Skip to content

Дніпропетровські бібліотекарі запропонували новий єдиний освітньо-культурний медіапростор для дітей

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Його концепцію сьогодні презентувала директор Дніпропетровської міської централізованої системи бібліотек для дітей Тетяна Щукина:

DSCF3514
— Значення роботи Дніпропетровської централізованої системи неможливо переоцінити, бо саме маленькі громадяни – найцінніший скарб нашої територіальної громади, і від того, якими ми їх всі разом виховаємо, залежить майбутнє міста. Тож робимо в цьому напрямку багато, і нам дуже приємно, що за висновками Національної бібліотеки України для дітей нас визнано однією з найкращих систем спеціалізованих бібліотек, яка вирізняється інноваційною діяльністю, змістовним, творчим характером своєї роботи. Що наш досвід впроваджується іншими бібліотеками країни, — розповіла вона.

Велику увагу на конференції бібліотекарі міста приділили участі у Всеукраїнських національних проектах «Віртуальна бібліографічна довідка», «Вебліографія для дітей», «КОРДБА»; створенню особистих електронних інформаційних ресурсів (баз даних, презентацій, електронних бібліографічних покажчиків); модернізації веб-сайту ЦСБД (www.childlib.dp.ua) (впровадження веб-сервісу Flipbook для представлення краєзнавчих видань для дітей, веб-сервісу Vianora (слайд-шоу для фото).

— Ми добре розуміємо, що особливістю сучасного суспільства є динамізм та модернізація, тому для стабільного розвитку необхідні інновації в усіх сферах життя, — сказала Тетяна Геннадіївна. — Ресурси бібліотек для дітей міста мають велике значення для розвитку інформаційного середовища. І як частина складової інтелектуального середовища території бібліотеки виступають в якості одного з системо утворюючих факторів такого розвитку. Тож ми й пропонуємо проект Концепції сегменту МКЗК «ЦСБД» щодо формування єдиного освітньо-культурного медіапростору для дітей міста Дніпропетровська на 2016-2020 роки, який буде подано для розгляду міською радою.

Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: