Skip to content

У Дніпропетровську урочисто відкрили Почесне консульство Австрійської республіки

Inna Vnukova

Inna Vnukova

Фото1084
Вулиця Лабораторна, 45 – нова адреса на дипломатичній мапі України. Саме тут за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Австрійської республіки Герміне Поппеллер, генерального Консула Німеччини в Україні Вольфханга Мьоссінгера, голови Дніпропетровської облради Гліба Пригунова, першого заступника Дніпропетровської ОДА Олега Кужмана та міського голови Дніпропетровська відкрито Почесне консульство Австрії, четверте в Україні.

Фото1072Почесний консулом Австрійської республіки у нашому місті став Валерій Кіптик , співвласник корпорації Ольвія. Пані Герміне Поппеллер, яка прибула на відкриття консульства після зустрічі з Борисом Філатовим, підкреслила, що Дніпропетровськ дуже важливе місто для України:

«Це місто, яке знаходиться в розвитку та має дуже великий потенціал. Це знак для міської влади, що Австрія цікавиться контактами з Дніпропетровськом. Для бізнесменів Австрії дуже важливо мати консульство саме тут та Почесного консула Австрійської республіки Валерія Кіптика як контактну особу. Дуже важливо мати дипломатичні представництва не тільки в столицях».

Фото1082
Гліб Пригунов відзначив, що відкриття австрійського консульства у Дніпропетровську — це ще одне підтвердження партнерських стосунків з Європейським Союзом:

«Україна обрала шлях на європейську інтеграцію. Сподіваюсь, з початком роботи почесного консульства ми досягнемо європейських стандартів на Дніпропетровщині».
Значною подією назвав відкриття австрійського Почесного консульства перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман: «Ми на це довго чекали. Дніпропетровщина дуже приваблива інвестиційно, ми займаємо передові позиції по соціально-економічному розвитку. Відкриття почесного консульства Австрійської республіки надає нам нові можливості економічного та культурного розвитку. Активізується культурний обмін, крім того, сподіваюсь, ми отримаємо нових інвесторів».
Задоволення та оптимізм з приводу відкриття Почесного консульства висловив і міський голова Дніпропетровська Борис Філатов: «Ця подія приємна в першу чергу для міста, це знакова подія, дуже важлива для територіальної громади. Я щиро радію з того, що консульство відкрилось. Дуже багато залежало від ініціатора цього проекту, тому особлива подяка Валерію Кіптику за надане приміщення та головним чином за те, що саме він поклав на себе увесь тягар з відкриття у нас такої установи. Ми вкотре показали Україні та світу, що ми – місто про європейське та відкрите для співпраці. Австрійські інвестиції в Дніпропетровську – це «Райффайзен банк», страхова компанія «Граве» та компанія «Австрійськіе авіалінії». Фактично це єдина компанія, завядки якій дніпропетровці мають можливість дістатися Європи».

Понад 10 років витратив на відкриття консульства його очільник Валерій Кіптик:Фото1081

«Ми йшли до цієї події довго. Так Європа працює не кваплячись, але упевнено. Для Дніпропетровської області це дає перш за все – перспективу. В Австрії дуже багато передових напрацювань і в сільському господарстві,і в енергетиці, і в переробці сміття. В Австрії сміттєпереробні завод працюють практично у центрі Вени. Їх не видно, не чутно, вони не завдають шкоди навколишньому середовищу, немає неприємних запахів. А от у нас, як відомо, немає жодного нормального сміттєпереробного підприємства. Тож нам є багато чому повчитися у австрійців».

А ще Валерій Кіптик запросив усіх дніпропетровців до участі у Тижні австрійського кіно: «Сучасний австрійський кінематограф – дуже цікавий, специфічний, не схожий ні на який другий. Тож після перегляду буде над чим замислитись… і, до речі, вхід – безкоштовний».

Ілона Полуніна.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: