Skip to content

Фармацевтична освіта — ваше якісне майбутнє

Юлия Мухина

Юлия Мухина

В.П. Черных
Валентин Петрович Черних, ректор Національного фармацевтичного університету

Обираючи той чи інший навчальний заклад, ми не просто обираємо майбутню професію, ми закладаємо фундамент духовної, інтелектуальної і соціальної реалізації. Я присвятив усе своє життя фармації, тому можу впевнено сказати, що професія фармацевтичного працівника — одна з найпрестижніших та високооплачуваних професій як в Україні, так і у світі.


Національний фармацевтичний університет (НФаУ), започаткований у 1805 році в рамках Харківського Імператорського університету, є головним і єдиним фармацевтичним вищим навчальним закладом IV рівня акредитації у нашій держави. Хочу відзначити, НФаУ — це не просто навчальний заклад. Національний фармацевтичний університет — унікальний навчально-науковий комплекс, до складу якого входять коледж, інститут підвищення кваліфікації фахівців фармації, наукова та виробнича бази.

У нас створено всі умови для підготовки висококваліфікованих фахівців для всіх сегментів фармацевтичної галузі: аптечних закладів, фармацевтичних, парфумерно-косметичних підприємств, державних установ із контролю якості лікарських засобів, підготовки науковців. Ми проводимо фундаментальні та прикладні дослідження, створюємо та впроваджуємо у практику нові ефективні лікарські засоби. На сьогодні нашими вченими розроблено 371 новий лікарський препарат та субстанція. Серед надбань, якими ми пишаємося, такі відомі національні бренди, як: Левомеколь, Кратал, Діакамф, Альтан, Валькофен, Веносан, Живітан, Левосин, Ліпофлавон, Настойка прополісу, Паравіт, Піфламін, Флаванабол, Інфлоракс та інші.

герб НФаУ

Навчальний процес у НФаУ — це синтез теорії і практики. Студенти спілкуються з викладачами, які є провідними фахівцями галузі, беруть активну участь у наукових дослідженнях, розвивають і удосконалюють здібності у наукових студентських товариствах. Навчальна та виробнича практика проходить на базі понад 700 аптечних установ, наукових організацій та фармацевтичних компаній.

Окрема розмова — рівень викладацького корпусу НФаУ. Навчальний процес усіх рівнів і форм підготовки здійснюють висококваліфіковані викладачі, 94% з яких є докторами наук, професорами, кандидатами наук, доцентами. Викладання ведеться трьома мовами: українською, російською, англійською.

Головна оцінка освітньої дієздатності навчального закладу — оцінка роботодавців. Затребуваність на ринку праці наших випускників і в Україні, і в країнах зарубіжжя — показник конкурентоспроможності НФаУ. І ми постійно працюємо над можливостями поліпшити якість надання освітніх послуг та впевнено тримаємо планку першості.

CertУ минулому році наш університет долучився до незначної кількості ВНЗ України, які змогли впровадити систему управління якістю (СУЯ). 4 червня 2015 року Національний фармацевтичний університет отримав сертифікат відповідності вимогам Міжнародного стандарту ISO 9001:2008. Для чого це зроблено? Сертифікація СУЯ надає вищому навчальному закладу низку переваг: зростає імідж ВНЗ, рівень управління якістю освіти, підвищуються шанси на перемогу в конкурсах та заявках на гранти, підвищується довіра з боку партнерів, інвестиційних компаній, суспільства. Для кого це зроблено? Все, що ми робимо, націлене на створення ще більш комфортних та корисних умов для виховання нашої майбутньої еліти — представників фармації.

Наші за кордоном

IMG_8753Національний фармацевтичний університет є членом міжнародних організацій, зокрема Інтернаціональної асоціації університетів, Європейської асоціації фармацевтичних факультетів, Міжнародної фармацевтичної федерації. У вересні 2013 року НФаУ підписав Велику хартію університетів (Magna Charta Universitatum) — найбільш авторитетне, потужне і впливове об’єднання ВНЗ світу.

Наші студенти мають можливість брати участь у програмах академічних обмінів із зарубіжними навчальними закладами — партнерами НФаУ в Німеччині, Франції, Литві, Болгарії, Польщі та інших країнах.

Диплом Національного фармацевтичного університету визнається в будь-якій державі, тому випускники НФаУ працюють по всьому світу, не відчуваючи проблем із працевлаштуванням. Серед випускників НФаУ останніх років чимало особистостей, які зробили кар’єру за спеціальністю за кордоном. Наприклад, Грінцова Ольга (випуск 2006 р.) і Старокожко Вікторія (випуск 2010 р.) працюють у Німеччині; Шармар Андрій (випуск 2006 р.) в Іспанії, Лишенко Ірина (випуск 2014 р.) в Італії. Сергій Петров, випускник 2009 року, працює в Німеччині та паралельно навчається в магістратурі НФаУ. Випускники 2015 року Дегтярьова Ольга і Тур Анатолій працевлаштувалися в Італії. Випускниця Іванюк Юлія, яка закінчила НФаУ в 2007 році, нині живе та працює в Норвегії.

Як відомо, Національний університет — інтернаціональний навчальний заклад. До нас з’їжджається молодь із різних країн світу. І тому ми не менш пишаємося нашими випускниками-іноземцями. Серед них можна виділити Майкла Джека Лансану (випуск 1986 р.), нині керівника фармацевтичного департаменту в уряді Сьєрра-Леоне; Тембо Свіде (випуск 1988 р.) — міністра охорони здоров’я Замбії; Мбоду Чуку (випуск 1995 р.) — заступника міністра охорони здоров’я Республіки Чад.

Багато наших випускників очолюють аптечні мережі, працюють в університетах своїх держав, успішно ведуть фармацевтичний бізнес.

Надійний тил студента

DSC_7615Наша матеріальна база не менш потужна, ніж навчальна та наукова.

У розпорядженні НФаУ 6 навчальних корпусів, фізкультурно-оздоровчий та харчувальний комплекси, 5 гуртожитків. Загальна площа навчально-виробничого комплексу НФаУ складає 141 тис. кв. м.

Усі приїжджі студенти гарантовано забезпечуються житлом. У гуртожитках працюють штатні чергові, які підтримують порядок; діють підрозділи наукової бібліотеки, тренажерні зали; постійно вдосконалюється технічне оснащення: кабельне телебачення, Інтернет тощо.

Завдяки сучасному комплексу їдалень студенти НФаУ мають можливість за доступними цінами ситно та смачно харчуватися. Студентські кафе перебувають на балансі університету, тому у вартість страв включається тільки собівартість використаних для їхнього приготування продуктів. Також до послуг студентів пункт охорони здоров’я, де можна отримати кваліфіковану медичну консультацію та допомогу.

Естетичним та духовним розвитком студентів опікується культурний центр НФаУ, в якому працюють вокальна студія, клуб веселих та кмітливих, театр-студія, студія естрадного танцю тощо.

Приєднуйтесь і ви до нашої талановитої, дружної наукової родини. Вибір за вами!

Національний фармацевтичний університет та крок у нове життя чекає вас!

 

НАЦІОНАЛЬНИЙ ФАРМАЦЕВТИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

 

 

Ліцензія МОН України №636486 серії АЕ від 19.06.2015 р. 

ЗАПРОШУЄ НА ДЕННУ, ВЕЧІРНЮ ТА ЗАОЧНУ ФОРМИ НАВЧАННЯ

ЗА СПЕЦІАЛЬНОСТЯМИ:

  • «Фармація»

освітні програми «Фармація», «Клінічна фармація», «Технології парфумерно-косметичних засобів», «Технології фармацевтичних препаратів»

  • «Технології медичної діагностики та лікування»

освітня програма «Лабораторна діагностика»

  • «Біотехнології та біоінженерія»

освітні програми «Біотехнологія», «Промислова біотехнологія», «Фармацевтична біотехнологія»

  • «Економіка»

освітня програма «Економіка підприємства»

  • «Маркетинг»

освітня програма «Маркетинг»

  • «Менеджмент»

освітні програми «Менеджмент організацій та адміністрування»,

«Логістика», «Якість, стандартизація та сертифікація»

  • «Публічне управління та адміністрування»

освітня програма «Адміністративний менеджмент»

  • «Науки про освіту»

освітня програма «Педагогіка вищої школи»

До уваги абітурієнтів!

Національний фармацевтичний університет

вул. Пушкінська, 53, м. Харків,61002
Консультаційний центр приймальної комісії – тел. (057) 706-30-68
Багатоканальний Call-center – тел. (057) 341-51-61
E-mail: abitur@ nuph.edu.ua
Skype: abitur.abitur

Для отримання оперативної інформації про умови вступу до НФаУ
пропонуємо пройти реєстрацію на сайті університету – www.nuph.edu.ua
у розділі «Абітурієнту»/«Анкета абітурієнта».

Подання документів під час вступної кампанії відбувається за адресою:
м. Харків, вул. Валентинівська (Блюхера), 4 (ст. М «Студентська»).

 

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: