Skip to content

У Дніпропетровську проведуть спортивні ігри для школярів

Игорь Суховой

Игорь Суховой

_MG_3783У форматі «Дніпро – спортивна столиця України» Борис Філатов пропонує змагання для школярів. Його радник зі спортивного реформування Родіон Кочубей презентував програму  у міській раді.

Для «Шкільних ігор Дніпра» обрано три види спорту, які зовсім відмінні один від одного. Чому — знає Родіон Кочубей:

«Ми обрали, щоб догодити усім уподобанням юних спортсменів. Типовим ігровикам сподобається баскетбол. Не треба доводити, що це популярний вид спорту у Дніпропетровську. Достатньо згадати «золотий дубль» БК «Дніпро» нинішнього сезону. А тепер уявіть, що школярі гратимуть м’ячами, які надасть клуб, судитимуть матчі справжні фахівці від федерації, а майстер-класи проводитимуть чемпіони України?!»

Хлопці і дівчата також виявлятимуть найсильнішого за тенісним столом та шахівницею. Настільний теніс обрано теж за славні традиції, адже дніпропетровські майстри малої ракетки ставали призерами великих міжнародних змагань. А перший турнір з шахів у нас відбувся ще у Катеринославі у далекому 1902-му. Родіон Кочубей:

«До баскетбольних змагань буде залучено учасників з 112 шкіл, кращого шахіста виявлятимуть претенденти з 82-х, а у тенісному турнірі боротимуться юні спортсмени з дев’яноста… Ігри триватимуть до кінця нинішнього навчального року, а з майбутнього стануть традиційними. Нинішніх переможців чекає сюрприз: їх нагородження відбудеться під час спортивного свята напередодні першого дніпропетровського напівмарафону -21 травня».

Ігор Суховий

Категория: Новости здоровья Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: